Zlatna plaketa braći Karić * FOTO/VIDEO

0
2027

Bogoljub i Dragomir J. Karić super su šampioni biznisa, najmenadžeri i vlasnici najkompanije za 2016. godinu, saopšteno je u Sarajevu gde im je uručena zlatna plaketa Evropskog udruženja menadžera. Na svečanoj ceremoniji koja je upriličena u sarajevskoj Većnici nagradu je predao ministar trgovine i ekonomskih odnosa u vladi Bosne i Hercegovine Mirko Šarović. Svečanosti je prisustvovao i Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko.

IMG_8306

Bogoljubu J. Kariću ovo priznanje prvi put je dodeljeno 2005. godine a sada i njegovom bratu kao najuspešnijim, šampionima u biznisu svetskih razmera. Kako je saopšteno, njihov rad i vizija građevinara odavno su dostigli svetske okvire. Decenijama radeći na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza, gradeći gradove u gradovima, stvarali su kompaniju (BK Grupa Dana Holding) koja je podizala milione kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora. Osnivali su prve privatne Univerzitete, banke, osiguravajuća društva, televizije. Njihov pregalački rad u Belorusiji, Rusiji, Kazahstanu, Turkmenistanu ostavio je monumentalna zdanja za istoriju.

IMG_8349

Narodni poslanik Dragomir J. Karić zahvaljujući na priznanju, kolegama iz Evropskog udruženja menadžera, rekao je da nagrada obavezuje i da će sada, dodatno motivisani, Bogoljub i on još krupnijim koracima koračati ka budućnosti. Karić je sa govornice poručio da ohrabruje politički i ekonomski ambijent u Srbiji koji stvara premijer Aleksandar Vučić i pozvao evropske privrednike koji su došli na ovu manifestaciju da posete Beograd i lično se uvere u sjajnu, stabilnu ekonomsku klimu koja je zahvatila glavni grad Srbije. Prema njegovim rečima BK Kompanija stvara konzorcijum u kojem će biti angažovana građevinska operativa svih zemalja iz regiona i to na podizanju „Tesla grada“ od 2 miliona kvadratnih metara u Beogradu koji je takođe projekat – „ Grad u gradu“.

IMG_1162

Ovogodišnji dobitnik nagrade Evropski najministar je potpredsednik vlade Srbije Rasim Ljajić, za jednu od najboljih evropskih kompanija i najmenadžera proglašen je generalni direktor i Aerodrom Nikola Tesla Saša Vlaisavljević, za najsportistu proglašen je Novak Đoković a nagradu za životno delo dobio je Ljubiša Samardžić.

Informativna služba

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime