Златна плакета браћи Карић * ФОТО/ВИДЕО

0
2067

Богољуб и Драгомир Ј. Карић супер су шампиони бизниса, најменаџери и власници најкомпаније за 2016. годину, саопштено је у Сарајеву где им је уручена златна плакета Европског удружења менаџера. На свечаној церемонији која је уприличена у сарајевској Већници награду је предао министар трговине и економских односа у влади Босне и Херцеговине Мирко Шаровић. Свечаности је присуствовао и Високи представник за БиХ Валентин Инцко.

IMG_8306

Богољубу Ј. Карићу ово признање први пут је додељено 2005. године а сада и његовом брату као најуспешнијим, шампионима у бизнису светских размера. Како је саопштено, њихов рад и визија грађевинара одавно су достигли светске оквире. Деценијама радећи на простору бившег Совјетског Савеза, градећи градове у градовима, стварали су компанију (БК Група Дана Холдинг) која је подизала милионе квадратних метара стамбеног и пословног простора. Оснивали су прве приватне Универзитете, банке, осигуравајућа друштва, телевизије. Њихов прегалачки рад у Белорусији, Русији, Казахстану, Туркменистану оставио је монументална здања за историју.

IMG_8349

Народни посланик Драгомир Ј. Карић захваљујући на признању, колегама из Европског удружења менаџера, рекао је да награда обавезује и да ће сада, додатно мотивисани, Богољуб и он још крупнијим корацима корачати ка будућности. Карић је са говорнице поручио да охрабрује политички и економски амбијент у Србији који ствара премијер Александар Вучић и позвао европске привреднике који су дошли на ову манифестацију да посете Београд и лично се увере у сјајну, стабилну економску климу која је захватила главни град Србије. Према његовим речима БК Компанија ствара конзорцијум у којем ће бити ангажована грађевинска oператива свих земаља из региона и то на подизању „Тесла града“ од 2 милиона квадратних метара у Београду који је такође пројекат – „ Град у граду“.

IMG_1162

Овогодишњи добитник награде Европски најминистар је потпредседник владе Србије Расим Љајић, за једну од најбољих европских компанија и најменаџера проглашен је генерални директор и Аеродром Никола Тесла Саша Влаисављевић, за најспортисту проглашен је Новак Ђоковић а награду за животно дело добио је Љубиша Самарџић.

Информативна служба

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име