Реч оснивача

Богољуб Карић – Човек маште. Човек који не зна за препреке. Човек у чијим рукама се и зрно камена претвара у грумен злата!

И када смо Богољуба Карића бирали за првог председника Покрета, он је већ био бизнисмен а не политичар . Човек који није нудио свилу и кадифу, већ рад да би Србија изашла из понора у коју су је гурниули они који су се били дочепали државне касе и власти и себе,а не народ, обогатили.

Дакле, са зеленом салатом у рукама, а без „армије помагача“, те 2004. године, сакупљао је гласаче, али и приступнице, од којих је касније формирао Покрет СНАГА СРБИЈЕ – Богољуб Карић.

Данас је Богољуб Карић – човек света. Човек са завидном биографијом. Пођеднако је важно што је са браћом и сестром почео да ствара у породичној гаражи, кујући лопате, ашове или плугове, не би ли створио, мимо икакве приватизације или тајкунизације, и прву приватну фабрику , и прво осигуравајуће друштво, и банку, и породичну Телевизију и Универзитет. Својом замислима и својим радом! Са државом је једино заједнички створио Мобтел у време невиђених санкција. И који је продат за онолико пара за колико је распродато преко 2000 наших највећих и најбољих фабрика.

Уместо да омогуће да човек као Богољуб Карић у својој земљи настави да успешно гради и ствара, тадашња корумпирана власт га је протерала под срамним и неоснованим оптужбама. А он је у свету доказао свој таленат пословног човека и градитеља. За неколико година изгнанства саградио је милионе квадрата у више држава, а БК компанија је проглашена међу сто најуспешнијих компанија у свету.

Њега је најбоље описао један од председника Русије речима: Он спада у онај редак сој људи изван сваког шаблона, који градећи себе мења свет око себе. То је човек високе и брзе памети, велике непосредности и позитивне, смеле амбиције који је створио себи истакнуто место у свету међународних послова. Оно што за Русе симболизује један Гагарин, на један други начин за Србију представља Богољуб Карић“.

Ове речи нису упућене нама.

Ми их знамо. Оне остају за историју. За наше унуке и праунике. И оне који га једном замене на челу Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК.

Ми смо данас овде да реализујемо две ствари које Богољуб тражи од нас:

„Србији нису потребни господари, веч слуге народа“ и „Србија мора да гради, ствара и рађа“.