Reč osnivača

Bogoljub Karić – Čovek mašte. Čovek koji ne zna za prepreke. Čovek u čijim rukama se i zrno kamena pretvara u grumen zlata!

I kada smo Bogoljuba Karića birali za prvog predsednika Pokreta, on je već bio biznismen a ne političar . Čovek koji nije nudio svilu i kadifu, već rad da bi Srbija izašla iz ponora u koju su je gurniuli oni koji su se bili dočepali državne kase i vlasti i sebe,a ne narod, obogatili.

Dakle, sa zelenom salatom u rukama, a bez „armije pomagača“, te 2004. godine, sakupljao je glasače, ali i pristupnice, od kojih je kasnije formirao Pokret SNAGA SRBIJE – Bogoljub Karić.

Danas je Bogoljub Karić – čovek sveta. Čovek sa zavidnom biografijom. Pođednako je važno što je sa braćom i sestrom počeo da stvara u porodičnoj garaži, kujući lopate, ašove ili plugove, ne bi li stvorio, mimo ikakve privatizacije ili tajkunizacije, i prvu privatnu fabriku , i prvo osiguravajuće društvo, i banku, i porodičnu Televiziju i Univerzitet. Svojom zamislima i svojim radom! Sa državom je jedino zajednički stvorio Mobtel u vreme neviđenih sankcija. I koji je prodat za onoliko para za koliko je rasprodato preko 2000 naših najvećih i najboljih fabrika.

Umesto da omoguće da čovek kao Bogoljub Karić u svojoj zemlji nastavi da uspešno gradi i stvara, tadašnja korumpirana vlast ga je proterala pod sramnim i neosnovanim optužbama. A on je u svetu dokazao svoj talenat poslovnog čoveka i graditelja. Za nekoliko godina izgnanstva sagradio je milione kvadrata u više država, a BK kompanija je proglašena među sto najuspešnijih kompanija u svetu.

Njega je najbolje opisao jedan od predsednika Rusije rečima: On spada u onaj redak soj ljudi izvan svakog šablona, koji gradeći sebe menja svet oko sebe. To je čovek visoke i brze pameti, velike neposrednosti i pozitivne, smele ambicije koji je stvorio sebi istaknuto mesto u svetu međunarodnih poslova. Ono što za Ruse simbolizuje jedan Gagarin, na jedan drugi način za Srbiju predstavlja Bogoljub Karić“.

Ove reči nisu upućene nama.

Mi ih znamo. One ostaju za istoriju. Za naše unuke i praunike. I one koji ga jednom zamene na čelu Pokreta SNAGA SRBIJE – BK.

Mi smo danas ovde da realizujemo dve stvari koje Bogoljub traži od nas:

„Srbiji nisu potrebni gospodari, več sluge naroda“ i „Srbija mora da gradi, stvara i rađa“.