Žene Kragujevca pred novim zadacima! (VIDEO)

0
2507

Na skupu s temom “Žene u politici” formirana je Organizacija žena Pokreta, koja broji 20 članova, pripadnica lepšeg pola.

Gradski odbor Pokreta SNAGA SRBIJE -Bogoljub Karić za Kragujevac održao je izbornu skupštinu na kojoj je izabrana Organizacija žena ovog političkog pokreta. Organizacija broji 20 članica, a kao predsednica izglasana je novinarka i PR menadžer Vesna Hadžić.

Žene predstavljaju stub porodice a njihova uloga u društvu ima nemerljiv značaj smatraju u Pokretu SNAGA SRBIJE-BK u Kragujevcu.


Hadžićeva je, nakon izbora, izjavila da su žene spremne da se politički angažuju kako bi u Srbiji stvorile bolje uslove za život sebe i svoje porodice, a da su prepoznale da im Pokret upravo to pruža.

“Znam koliko ste dragocene. Mi u Pokretu volimo vašu snagu i cenimo vašu mudrost. Potrebna nam ta snaga, jer bez vas Srbija ne može ni da radi, ni da gradi, ni da rađa. Hoću Srbiju punu zaposlenih majki, Srbiju punu dece, jer Srbi svoj opstanak duguju ženi i ona je prava snaga Srbije”, prenela je Vesna Hadžić poruku Bogoljuba Karića, lidera Pokreta.

Organizacija žena će u narednom periodu imati veoma važnu ulogu u kreiranju buduće politike u društvu, a Kragujevčanke će u narednom periodu organizovati brojne programe i akcije. Najveći broj aktivnposti biće usmeren ka politici jednakih mogućnosti i rodnoj ravnopravnosti.

Pokret SNAGA SRBIJE-BK će pokušati da, kroz organizovane panele i tribine, da do znanja šta hoće i na koji način želi to da promeni. Svedoci smo da u opštoj i medijskoj poziciji u Srbiji malo je dato prostora ženama. Jedan od važnijih problema za koji će se Organizacija zalagati jeste promena zakonskih uslova, jer u velikom broju zemalja postoji zakon o brizi i porodici gde žene koje su domaćice i sticajem okolnosti ne mogu da se zaposle, imaju pravo na penziju.

U ime lokalne samouprave grada Kragujevca prisutnima se obratila dr. Jasmina Predojević Simonović pomoćnik gradonačelnika za civilno društvo istakavši da velika prisutnost skupu dokazuje kolika je uloga žena u društvu a posebno u kreiranju politike jer na taj način dokazujemo da smo potpuno ravnopravne sa muškarcima i da smo sposobne da kreiramo neku našu buduću politiku.

Žena je najveća snaga Srbije, a veće angažovanje žena u politici potpuno će promeniti mnoge društvene tokove sledeći viziju i energiju našeg lidera Bogoljuba istakla je predsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Persa Minjović.

Prisutnim damama delegatima a i predstavnicima koalicionih partnera dobrodošlicu je poželeo predsednik Gradskog odbora PSS-BK Kragujevac Ranko Janić.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime