Жене Крагујевца пред новим задацима! (ВИДЕО)

0
2508

На скупу с темом “Жене у политици” формирана је Организација жена Покрета, која броји 20 чланова, припадница лепшег пола.

Градски одбор Покрета СНАГА СРБИЈЕ -Богољуб Карић за Крагујевац одржао је изборну скупштину на којој је изабрана Организација жена овог политичког покрета. Организација броји 20 чланица, а као председница изгласана је новинарка и ПР менаџер Весна Хаџић.

Жене представљају стуб породице а њихова улога у друштву има немерљив значај сматрају у Покрету СНАГА СРБИЈЕ-БК у Крагујевцу.


Хаџићева је, након избора, изјавила да су жене спремне да се политички ангажују како би у Србији створиле боље услове за живот себе и своје породице, а да су препознале да им Покрет управо то пружа.

“Знам колико сте драгоцене. Ми у Покрету волимо вашу снагу и ценимо вашу мудрост. Потребна нам та снага, јер без вас Србија не може ни да ради, ни да гради, ни да рађа. Хоћу Србију пуну запослених мајки, Србију пуну деце, јер Срби свој опстанак дугују жени и она је права снага Србије”, пренела је Весна Хаџић поруку Богољуба Карића, лидера Покрета.

Организација жена ће у наредном периоду имати веома важну улогу у креирању будуће политике у друштву, а Крагујевчанке ће у наредном периоду организовати бројне програме и акције. Највећи број активнпости биће усмерен ка политици једнаких могућности и родној равноправности.

Покрет СНАГА СРБИЈЕ-БК ће покушати да, кроз организоване панеле и трибине, да до знања шта хоће и на који начин жели то да промени. Сведоци смо да у општој и медијској позицији у Србији мало је дато простора женама. Један од важнијих проблема за који ће се Организација залагати јесте промена законских услова, јер у великом броју земаља постоји закон о бризи и породици где жене које су домаћице и стицајем околности не могу да се запосле, имају право на пензију.

У име локалне самоуправе града Крагујевца присутнима се обратила др. Јасмина Предојевић Симоновић помоћник градоначелника за цивилно друштво истакавши да велика присутност скупу доказује колика је улога жена у друштву а посебно у креирању политике јер на тај начин доказујемо да смо потпуно равноправне са мушкарцима и да смо способне да креирамо неку нашу будућу политику.

Жена је највећа снага Србије, а веће ангажовање жена у политици потпуно ће променити многе друштвене токове следећи визију и енергију нашег лидера Богољуба истакла је председница Извршног одбора Главног одбора Перса Мињовић.

Присутним дамама делегатима а и представницима коалиционих партнера добродошлицу је пожелео председник Градског одбора ПСС-БК Крагујевац Ранко Јанић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име