Посланик Карић у Црној Гори! Одржан састанак група пријатељства парламената

0
2324

Наставак унапређења парламентарних и свеукупних односа Црне Горе и Републике Србије

Група пријатељства Скупштине Црне Горе са Народном скупштином Републике Србије, на челу са потпредседником Бранимиром Гвозденовићем, одржала је састанак са Посланичком групом пријатељства Народне скупштине Републике Србије са Црном Гором, на челу са Игорем Бечићем.

На састанку су разматране конкретне могућности унапређења сарадње у правцу повезивања и размене квалитетних идеја и пројеката од обостраног интереса, те је на предлог потпредседника Скупштине Бранимира Гвозденовића договорен рад на протоколу о сарадњи две групе пријатељства, као темељног оквира за развој парламентарних односа.

Председник Посланичке групе пријатељства Народне скупштине Републике Србије са Црном Гором Игор Бечић је истакао да је група пријатељства са Црном Гором, као једна од најбројнијих посланичких група пријатељства у Парламенту Србије, потврда снажних веза и пријатељских односа, те да овај вид сарадње треба искористити у правцу константног и редовног дијалога на парламентарном нивоу.

Саговорници су исказали несумњиву посвећеност развоју најбољих суседских односа, те заједничку отвореност за наставак добре динамике процеса европских интеграција као стратешког спољнополитичког циља обе државе. Заједнички је оцењено да парламентарци имају огроман потенцијал у креирању и развоју билатералних односа и отварају пут свим сферама међудржавне сарадње.

На састанку је било речи о правцима развоја Црне Горе и Републике Србије, те о имплементацији капиталних пројеката од заједничког интересапопут изградње аутопута Београд-Бар, модернизације жељезничке пруге Београд-Бар, пројектима у области енергетике као и потенцијалима Луке Бар, у циљу коришћења пуних капацитета за економску сарадњу двије привреде, валоризацију обостраних туристичких потенцијала и унапређење трговинске размене.

Поред ових, отворене су и друге теме од значаја за сарадњу две државе са договором да се у наредних неколико месеци групе пријатељства поново састану и наставе конструктиван рад.

Игор Бечић предводи делегацију коју чине чланови Посланичке групе пријатељства Народне скупштине Републике Србије са Црном Гором: Александар Марковић, Јелена Жарић Ковачевић, Звонимир Ђокић, Дејан Раденковић, Драгомир Карић и Иван Костић.

На састанку су поред председника Групе пријатељства, присуствовали чланови: Андрија Николић, Суад Нумановић, Богдан Фатић, Филип Вуковић и Радуле Нововић, као и посланици Андрија Мандић и Милан Кнежевић.

Делегација борави у дводневневој званичној посјети Црној Гори на позив Бранимира Гвозденовића, потпредседника Скупштине Црне Горе и председника Групе пријатељства са Народном скупштином Републике Србије.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име