Маја Гојковић и Миланка Карић у Санкт Петербургу на Другом Евроазијском женском форуму

0
2464

У септембру 2018. године у Санкт Петербургу одржао се Други Евроазијски женски форум организацији Савета Федерације Федералне Скупштине Руске Федерације и Интерпарламентарна скупштине држава – учесница Заједнице независних држава. Форуму су присуствовали учесници из више од 120 земаља, међу којима и политичарке из целог света, који доприносе развоју и промоцији њихових земаља.

Свако ко разуме важност постизања истинске једнакости за свет у целини и стварања услова неопходних за потпуну и без дискриминације остваривања интересовања, способности и талената жена, поставио је своје наде на овај форум.

Српска политичарка, народна посланица Миланка Карић  присуствовала је Форуму. Она верује да снага једне земље лежи у стабилним породицама и пријатељским односима са другим земљама.

„Велика ми је част и задовољство да сам део тако значајног међународног догађаја који пре свега истиче стално растућу улогу и значај жена у решавању актуелних друштвених, економских, социјално – хуманитарних питања. Сигурана сам да ћемо удружити снаге и учинити напредак, поручила је посланица Карић.

Током деведесетих, Карићи су били једна од најбогатијих породица Србије. Миланка је радила за породични бизнис и радила на добротворном послу. Била је и предсједница Фондације Карић. Миланка је 2008. године кандидовала за председника Србије као кандидата из покрета Снага Србије. Њен политички програм је нагласио породичну политику. Слоган кампање Миланка Карић био је „Снага Србије је у породици“.

Миланка Карић је чланица Народне скупштине Србије од 2012. године и тренутно је члан парламентарног одбора за спољне послове. Она је шеф парламентарне пријатељске групе за Србију и Казахстан и члан многих парламентарних група пријатељства.

Главни представник Србије била је председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић која се и обратила на форуму који је отворио председник Руске Федерације Владимир Владимирович Путин.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић у Санкт Петербургу састала се и са председницом Савета Федерације Федералне скупштине Руске Федерације Валентином Матвијенко.

Гојковић је истакла да између две земље постоје добри билатерални односи на свим пољима, засновани на блискости два народа, традиционалном пријатељству, као и културној и историјској повезаности.

Она је напоменула да се ове године обележава 180 година од успостављања дипломатских односа, као и да су наши односи у актуелном времену изузетно добри на свим нивоима.

Две државе деле ставове и мишљења о свим важним политичким темама, посебно оним који су од интереса за Србију и Руску Федерацију, као и да Србија никада неће гласати против интереса Руске Федерације, као што ни Русија никада није гласала против интереса Србије, закључила је Гојковић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име