Maja Gojković i Milanka Karić u Sankt Peterburgu na Drugom Evroazijskom ženskom forumu

0
2300

U septembru 2018. godine u Sankt Peterburgu održao se Drugi Evroazijski ženski forum organizaciji Saveta Federacije Federalne Skupštine Ruske Federacije i Interparlamentarna skupštine država – učesnica Zajednice nezavisnih država. Forumu su prisustvovali učesnici iz više od 120 zemalja, među kojima i političarke iz celog sveta, koji doprinose razvoju i promociji njihovih zemalja.

Svako ko razume važnost postizanja istinske jednakosti za svet u celini i stvaranja uslova neophodnih za potpunu i bez diskriminacije ostvarivanja interesovanja, sposobnosti i talenata žena, postavio je svoje nade na ovaj forum.

Srpska političarka, narodna poslanica Milanka Karić  prisustvovala je Forumu. Ona veruje da snaga jedne zemlje leži u stabilnim porodicama i prijateljskim odnosima sa drugim zemljama.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo da sam deo tako značajnog međunarodnog događaja koji pre svega ističe stalno rastuću ulogu i značaj žena u rešavanju aktuelnih društvenih, ekonomskih, socijalno – humanitarnih pitanja. Sigurana sam da ćemo udružiti snage i učiniti napredak, poručila je poslanica Karić.

Tokom devedesetih, Karići su bili jedna od najbogatijih porodica Srbije. Milanka je radila za porodični biznis i radila na dobrotvornom poslu. Bila je i predsjednica Fondacije Karić. Milanka je 2008. godine kandidovala za predsednika Srbije kao kandidata iz pokreta Snaga Srbije. Njen politički program je naglasio porodičnu politiku. Slogan kampanje Milanka Karić bio je „Snaga Srbije je u porodici“.

Milanka Karić je članica Narodne skupštine Srbije od 2012. godine i trenutno je član parlamentarnog odbora za spoljne poslove. Ona je šef parlamentarne prijateljske grupe za Srbiju i Kazahstan i član mnogih parlamentarnih grupa prijateljstva.

Glavni predstavnik Srbije bila je predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković koja se i obratila na forumu koji je otvorio predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković u Sankt Peterburgu sastala se i sa predsednicom Saveta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentinom Matvijenko.

Gojković je istakla da između dve zemlje postoje dobri bilateralni odnosi na svim poljima, zasnovani na bliskosti dva naroda, tradicionalnom prijateljstvu, kao i kulturnoj i istorijskoj povezanosti.

Ona je napomenula da se ove godine obeležava 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, kao i da su naši odnosi u aktuelnom vremenu izuzetno dobri na svim nivoima.

Dve države dele stavove i mišljenja o svim važnim političkim temama, posebno onim koji su od interesa za Srbiju i Rusku Federaciju, kao i da Srbija nikada neće glasati protiv interesa Ruske Federacije, kao što ni Rusija nikada nije glasala protiv interesa Srbije, zaključila je Gojković.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime