Ženaui: Tunis ne menja stav, ne priznaje Kosovo i Metohiju (VIDEO)

0
2376

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sastala se danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Tunisa Kemaisom Ženauiem, koji je istakao da Tunis ostaje pri stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnosti Kosova i Metohije.

Sastanku je prisustvovao i predsednik poslani;ke grupe prijateljatva Srbije i Tunisa, narodni poslnnik Dragomir J. Karić.

Gojković je zahvalila na doslednoj podršci Tunisa po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije, a Ženaui je istakao da Tunis neće promeniti svoj stav.

Na sastanku je istaknuto da su politički odnosi između dve zemlje tradicionalno prijateljski i bez otvorenih pitanja, saopšteno je iz parlamenta.

Ministar spoljnih poslova Tunisa je podsetio na istorijsko prijateljstvo između dve zemlje, koje datira sa početka 20. veka i istakao značaj razvoja odnosa na političkom i ekonomskom planu u aktuelnom trenutku, posebno na polju turizma i ulaganja.

Gojković je istakla veliki značaj današnje posete, naglašavajući da postoje značajni potencijali za saradnju na parlamentarnom nivou i izrazila očekivanje da će tokom 2018. godine doći do susreta predsednika dva parlamenta.

Predsednica Skupštine Srbije je ukazala i da je važna saradnja između grupa prijateljstava, koje postoje u oba parlamenta, kao i odbora i parlamentarnih delegacija, ističući da je parlament Srbije spreman da kroz ratifikaciju dogovorenih sporazuma pruži svoj doprinos razvoju odnosa.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime