Женауи: Тунис не мења став, не признаје Косово и Метохију (ВИДЕО)

0
2397

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић састала се данас у Београду са министром спољних послова Туниса Кемаисом Женауием, који је истакао да Тунис остаје при ставу да не призна једнострано проглашену независности Косова и Метохије.

Састанку је присуствовао и председник послани;ке групе пријатељатва Србије и Туниса, народни послнник Драгомир Ј. Карић.

Гојковић је захвалила на доследној подршци Туниса по питању територијалног интегритета и суверенитета Србије и непризнавања једнострано проглашене независности Косова и Метохије, а Женауи је истакао да Тунис неће променити свој став.

На састанку је истакнуто да су политички односи између две земље традиционално пријатељски и без отворених питања, саопштено је из парламента.

Министар спољних послова Туниса је подсетио на историјско пријатељство између две земље, које датира са почетка 20. века и истакао значај развоја односа на политичком и економском плану у актуелном тренутку, посебно на пољу туризма и улагања.

Гојковић је истакла велики значај данашње посете, наглашавајући да постоје значајни потенцијали за сарадњу на парламентарном нивоу и изразила очекивање да ће током 2018. године доћи до сусрета председника два парламента.

Председница Скупштине Србије је указала и да је важна сарадња између група пријатељстава, које постоје у оба парламента, као и одбора и парламентарних делегација, истичући да је парламент Србије спреман да кроз ратификацију договорених споразума пружи свој допринос развоју односа.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име