Veliko interesovanje za projekte kompanije „Alijans BK grupe“ (VIDEO-FOTO)

0
2304


U okviru 41. Međunarodnog sajma građevinarstva, koji se održava u Beogradu pod sloganom „Gradimo budućnost zajedno“, danas su stručnoj javnosti predstavljeni najznačaniji građevinski projekti, među kojima i kapitalni projekat „Tesla siti“ kompanije „Alijans BK grupe“.

Važnost ovog projekta, koji je prošle godine promovisan i u skupštini grada Beograda, posebno je istakao ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Srbije i nekadašnji ministar za kapitalne investicije, Velimir Ilić.

– Oduševljen sam svime što BK grupa radi u čitavom svetu. Radi posebno na Istoku, ali će raditi projekte i u Srbiji. Te sisteme treba razvijati, i na taj način zapošljavati ljude- rekao je Ilić.

On je dodao da se pre svega, moramo osloniti na domaću pamet, jer u Srbiji ima dosta dobrih menadžera i stučnjaka.

– Potrebna je samo dobra organizacija svega toga. Ako je BK grupa mogla da se organizuje izvanredno, ako su opstale firme kao što je „Energoprojekt“, srpsko građevinarstvo ima budućnost- zaključio je Ilić.

Ljubica Vukotić, generalna direktorka „Alijans BK grupe“, koja u ovom trenutku u svetu realizuje projekte vredne oko 10 milijardi dolara, istakla je u uvodnoj reči na današnjoj konferenciji na Beogradskom sajmu da, „Tesla grad“ predstavlja jedinstven program za razvoj prostora od dva miliona metara kvadratnih, u okviru kojeg će biti izgrađeni luksuzni hoteli, stambeni i poslovni prostor, međunarodni poslovni centar, maloprodajni prostori, ali i prostori za organizovanje manifestacija.

– Naš predlog i koncepcija „Tesla grada“ je napravljena tako da bude sličan pre svega poslovno finansijskom centru kao što je Rokfelerov poslovno-finansijski centar u Njujorku, ili kao što su moderni poslovno-finansijski centri u celom svetu, od Dubaija, Hong Konga, Londona, Singapura- rekla je Vukotić.

Kako je istakla „Tesla grad“ će predstavljati pravi „GRAD U GRADU“.

– Upravo će finansijsko-poslovni centar biti kruna. Postavljen je kao diadema i imaće centralno mesto u gradu. Planirani su i stambeni projekti, odnosno zgrade za stanovanje, porodične vile i kuće, kao i kompletna infrastruktura koja prati ovako savremen i moderan grad. Lokaciju još uvek opredeljujemo, ona može biti na Novom Beogradu, ili u blizini novog mosta Zemun-Borča – rekla je generalna direktorka Alijans BK grupe.

Izgradnja „Tesla sitija“ neće doprineti samo arhitektonskom i urbanističkom razvoju srpske prestonice, već i privrednom razvoju cele zemlje, budući da će na realizaciji ovog projekta biti uposleno na hiljade radnika.

– Smatram da je ovaj projekat, nešto što će pomoći da se Srbija vrati na pravo mesto- rekao je predsednik Udruženja građevinskih inženjera Srbije dr Slobodan Otović.

Prema rečima Perse Minjović iz NIPS grupe, dva miliona metara kvadratnih poslovnog prostora, koje će obuhvatati Tesla grad, značajni su ne samo za Beograd, već i za centar Evrope.

– Samim tim ćemo pokazati koliko želimo i možemo, ne samo da predstavimo našu zemlju, već i da zaposlimo veliki broj ljudi.

Domaći i inostrani projekti koje je na sajmu predstavila „Alijans BK grupa“, privukli su veliku pažnju i interesovanje brojnih građevinskih kompanija, koje očekuju da će dobiti šansu da učestvuju u realizaciji novih projekata.

Na međunarodnom sajmu građevinarstva, koji će trajati do nedelje, 19. aprila, „Alijans BK grupa“ predstavila je i projekte „Minsk siti“ i „Svetionik Minska“, koji je u finalnoj fazi izgradnje u Belorusiji. Svi projekti su pobedili u veoma jakoj konkurenciji na nedavno održanom sajmu građevinarstva koji je održan u Monte Karlu.

Štand kompanije „Alijans BK grupe“, svi zainteresovani mogu posetiti u Hali 1A Beogradskog sajma.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime