„Тесла град“ представљен на Међународном сајму грађевинарства (ВИДЕО-ФОТО)

0
2160


На свечаној седници 41. међународног сајма грађевинарства, коју је отворио председник удружења инжењера Србије професор доктор Слободан Отовић и на којој је присуствовало више од 500 инжењера и архитеката Србије, компанија Алијанс БК група представила је своје пројекте.

„Имао сам ту прилику да прошетам сајмом и видим значајне пројекте које бројне компаније представљају, а међу њима бих посебно издвојио невероватан пројекат „Тесла град“, коју ће реализовати компанија Алијанс БК груп. Овај пројекат је свакако нешто што је нашој земљи потребно“, истакао је професор Отовић.

Алијанс БК група је имала уводну реч и част да презентацијом својих пројеката стручној јавности отвори седницу.

„БК група има дугу традицију у грађевинској делатности у Србији и у целом свету. У претходне четири деценије изградили смо десетине милиона квадратних метара пројеката различите намене – хотела, административних и стамбених комплекса, тржних центара, универзитета, школа…Данас наши пројекти прелазе вредност од десет милијарди долара у целом свету. Градимо на Блиском Истоку, Ираку, Курдистану, Сулејманији, Туркменистану, Казахстану, Русији, Белорусији“, објаснила је генерална директорка БК групе Љубица Вукотић и нагласила да су посебно поносни на капитални пројекат „Тесла град“:

„Тесла сити представља јединствени програм наше компаније за развој простора од два милиона квадрата. То је капитални архитектонски и урбанистички пројекат који одражава значај и важност географског положаја града Београда у центру југоисточне Европе. БК група је осмислила јединствену концентрацију пословног простора, хотела, малопродајног простора и простора за организацију манифестација. Пројекат садржи и стамбене четврти са породичним кућама. Наша компанија ће својом понудом концепта Тесла град допринети укључивању Београда на листу најважнијих главних градова региона, а становницима подарити сасвим нови симбол града.

Велика посета штанду Алијанс БК група била је и претпоследњег дана, док су се бројни посетиоци сајма интересовали за пројекте које ова компанија реализује широм света, али је највећу пажњу изазвао капиталан пројекат „Тесла град“, који би запослио неколико хиљада српских радника.

„Пројекат Тесла град представља будућност у грађевинарству и сигуран сам да ће њиме бити направљен историјски искорак у стандардима, квалитету, и у свим нормама које савремено градитељство испуњава. Задовољан сам посетом штанда Алијанс БК групе, информисан сам о свим пројектима, и искрено се надам да ће моја компанија имати учешћа у свему томе“, истакао је Светислав Петровић, менаџер продаје компаније „Дрина куп“ из Новог Сада.

Милан Марковић, дипломирани инжењер грађевине истакао је да је „Тесла сити“ феноменалан пројекат и да грађани Србији ни не слуте шта ће земља добити када се он реализује.

„Када чујете да ће у оквиру пројекта бити запослено више од четрдесет хиљада у процесу грађења, да имате осамнаест хиљада запослених у експлоатацији, када имате такве приливе у буџет, онда једино можемо да се надамо да ће реализација Тесла града кренути што пре“, рекао је Марковић.

„Велику пажњу привукао ми је штанд компаније Алијанс БК групе, а по мом мишљењу Тесла град је пројекат који доноси ексклузиву, а када сам чула име овог пројекта, решила сам да након завршетка радова, тамо себи купим стан“, казала је професорка на Ветеринарском факултету Биљана Радојчић.

Са њом се сложио и Душан Деспот, доктор техничких наука, који сматра да је овај пројекат веома битан за нашу земљу.

„Србија ће од овог пројекта сигурно имати само добит, и могу слободно да кажем да је овако нешто нама заиста потребно“, додао је наш саговорник.

Тесла град је привукао велику пажњу и код предузетника који похваљују то што ће овај пројекат запослити доста људи.

„Ово је невероватна шанса за све младе и незапослене грађане јер ће добити прилику да раде на овако великом пројекту“, напоменуо је Радош Петровић, предузетник и власник грађевинске фирме на Косову и Метохији.

„Као неко ко се бави грађевином последњих двадесетак година, могу да кажем да је Тесла град права ствар и да је то оно што Србији треба. БК група је јака компанија која ће, сигуран сам, овај пројекат да заврши до краја“, додао Мирослав Брковић, власник некретнина „Брковић“ из Крагујевца.

Огромно интересовање за овај пројекат показале су и бројне стране и домаће компаније које су спремне да сарађују са БК групом и инвестирају у „Тесла град“, међу којима су се нашле и фирме које се баве израдом грађевинског материјала.

„Свих ових дана имамо невероватну посету нашем штанду, док је пуно интернационалних компанија , из Италије, Финске, Холандије које производе грађевинске материјале, показало велико интересовање за сарадњу са БК групом. Јако велико интересовање изазвао је Тесла град, као и презентација овог пројекта на сајму, а имамо већ сада и прве купце станова у Тесла граду“, нагласила је генерална директорка Алијанс БК групе Љубица Вукотић и додала да су бројни посетиоци одушевљени пројектима које ова компанија реализује широм света.

На међународном сајму грађевинарства, који ће трајати до недеље, 19. априла, „Алијанс БК група“ представила је и пројекте „Минск сити“ и „Светионик Минска“, који је у финалној фази изградње у Белорусији. Сви пројекти су победили у веома јакој конкуренцији на недавно одржаном сајму грађевинарства који је одржан у Монте Карлу.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име