Велико интересовање за пројекте компаније „Алијанс БК групе“ (ВИДЕО-ФОТО)

0
2331


У оквиру 41. Међународног сајма грађевинарства, који се одржава у Београду под слоганом „Градимо будућност заједно“, данас су стручној јавности представљени најзначанији грађевински пројекти, међу којима и капитални пројекат „Тесла сити“ компаније „Алијанс БК групе“.

Важност овог пројекта, који је прошле године промовисан и у скупштини града Београда, посебно је истакао министар без портфеља задужен за ванредне ситуације Србије и некадашњи министар за капиталне инвестиције, Велимир Илић.

– Одушевљен сам свиме што БК група ради у читавом свету. Ради посебно на Истоку, али ће радити пројекте и у Србији. Те системе треба развијати, и на тај начин запошљавати људе- рекао је Илић.

Он је додао да се пре свега, морамо ослонити на домаћу памет, јер у Србији има доста добрих менаџера и стучњака.

– Потребна је само добра организација свега тога. Ако је БК група могла да се организује изванредно, ако су опстале фирме као што је „Енергопројект“, српско грађевинарство има будућност- закључио је Илић.

Љубица Вукотић, генерална директорка „Алијанс БК групе“, која у овом тренутку у свету реализује пројекте вредне око 10 милијарди долара, истакла је у уводној речи на данашњој конференцији на Београдском сајму да, „Тесла град“ представља јединствен програм за развој простора од два милиона метара квадратних, у оквиру којег ће бити изграђени луксузни хотели, стамбени и пословни простор, међународни пословни центар, малопродајни простори, али и простори за организовање манифестација.

– Наш предлог и концепција „Тесла града“ је направљена тако да буде сличан пре свега пословно финансијском центру као што је Рокфелеров пословно-финансијски центар у Њујорку, или као што су модерни пословно-финансијски центри у целом свету, од Дубаија, Хонг Конга, Лондона, Сингапура- рекла је Вукотић.

Како је истакла „Тесла град“ ће представљати прави „ГРАД У ГРАДУ“.

– Управо ће финансијско-пословни центар бити круна. Постављен је као диадема и имаће централно место у граду. Планирани су и стамбени пројекти, односно зграде за становање, породичне виле и куће, као и комплетна инфраструктура која прати овако савремен и модеран град. Локацију још увек опредељујемо, она може бити на Новом Београду, или у близини новог моста Земун-Борча – рекла је генерална директорка Алијанс БК групе.

Изградња „Тесла ситија“ неће допринети само архитектонском и урбанистичком развоју српске престонице, већ и привредном развоју целе земље, будући да ће на реализацији овог пројекта бити упослено на хиљаде радника.

– Сматрам да је овај пројекат, нешто што ће помоћи да се Србија врати на право место- рекао је председник Удружења грађевинских инжењера Србије др Слободан Отовић.

Према речима Персе Мињовић из НИПС групе, два милиона метара квадратних пословног простора, које ће обухватати Тесла град, значајни су не само за Београд, већ и за центар Европе.

– Самим тим ћемо показати колико желимо и можемо, не само да представимо нашу земљу, већ и да запослимо велики број људи.

Домаћи и инострани пројекти које је на сајму представила „Алијанс БК група“, привукли су велику пажњу и интересовање бројних грађевинских компанија, које очекују да ће добити шансу да учествују у реализацији нових пројеката.

На међународном сајму грађевинарства, који ће трајати до недеље, 19. априла, „Алијанс БК група“ представила је и пројекте „Минск сити“ и „Светионик Минска“, који је у финалној фази изградње у Белорусији. Сви пројекти су победили у веома јакој конкуренцији на недавно одржаном сајму грађевинарства који је одржан у Монте Карлу.

Штанд компаније „Алијанс БК групе“, сви заинтересовани могу посетити у Хали 1А Београдског сајма.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име