Свечано је затворен Међународни сајам грађевинарства (ВИДЕО-ФОТО)

0
2098


Данас је званично затворен 41. Међународни сајам грађевинарства у Београду, његов слоган гласио је „Градимо будућност заједно“, а да ће допринети лепшој будућности нашег града доказала је „Алијанс БК група“ са капиталним пројектом „Тесла град“.

„Шта рећи на самом затварању овог лепог сајма. После пет дана смо показали шта компанија Карић може да уради. Тренутно градимо око пет милиона квадрата. Овај пројекат који је назван „Тесла град“ има симболику, јер овде пише и БК, значи Тесла и Богољуб Карић, то ретко ко може да осмисли. Сви заједно мислимо и надамо се да ће градња кренути у што скорије време, јер у нашој компанији можемо да запослимо око 50 хиљада људи“, објашњава Милош Вучинић, комерцијални директор „Алијанс БК групе“.

Важност пројекта препознао је и велики број страних компанија, које су дошле да подрже пројекат „Тесла град“.

„Пројекат „Тесла град“ је нешто грандиозно. Његовом реализацијом град ће добити савим нови изглед. Чак и сам назив Тесла асоцира на то, да је овај пројекат посебан и да га до сада нисмо видели“, истиче Сергеј Зубел, генерални директор „УНИДООРС“.

„Пројекти које сам имао прилике да видим на штанду БК Алијанс Групе, су заиста дивни, ја се надам да ћу имати ту част да са својим производима будем део приче у овом великом пројекту. Једва сам чекао да се један овакав пројекат реализује и да кренемо сви заједно да радимо и градимо“, изјавио је Рафаело Падовани, генерални директор фирме „ГЕОПЛАСТ“.

Овај пројекат је кључан за развој привреде у Беогарду. „Тесла град“ представља јединствен програм у оквиру којег ће бити изграђени луксузни хотели, стамбени и пословни простор, међународни пословни центар, малопродајни простори, али и простори за организовање манифестација.

„Мислим да је ово јако битно не само за Београд, него и за целу Србију. Битно је да се гради овај пројекат, како би се запослили наши малди људи који би градили овакав град. Србија је почела да живи, ово је стварно велики успех, добијамо много, добијамо запослење, добијамо лепши и уређенији град и то је ставрно предивно“, речи су Славољуба Анђелића, инжењера.

Штанд “Алијанс БК групе” је био један од најпосећенијих на овогодишњем Међународном сајму грађевинарства.

„Морам рећи да смо врло задовољни са наступом БК Групе на овогодишњем Београдском сајму, јер смо коначно после дуго времена поново присутни и имали смо прилику да промовишемо све наше пројекте у свету, који износе преко 10 милиона квадратних метара, јер градимо у многим земљама. Такође смо имали прилику да промовишемо изузетан пројекат, а то је „Тесла град“. Морам рећи да смо имали изузетну посету на штанду, ту су многе интернационалне компаније које су нудиле мноштво грађевинског материјала. Ми и даље настављамо са нашим пројектима у свету, припремамо се за изградњу „Тесла града“ који је заиста огоман пројекат и који ће сигурно подићи читав овај регион и Београд на ниво светске метрополе и да добије место које му припада, а то је да буде главни и централни град у југоисточној Европи“, истакла је Љубица Вукотић.

Концепција „Тесла града“ је направљена тако да буде слична пре свега пословно-финансијском центру као што је Рокфелеров пословно-финансијски центар у Њујорку или као што су модерни пословно-финансијски центри у целом свету, од Дубаија, Хонг Конга, Лондона, Сингапура. Сада ће и грађани Београда имати прилику да осете дух света.

„Коментари грађана су били одлични. Посећеност штанда је заиста била на завидном нивоу и посебно ми је драго што смо у свим разговорима са грађанима и страним држављанима схватили да они стварно у Тесла граду виде неку новину, то и сам назив каже“, истиче Велибор Стевић, председник Градског одбора Београда.

„Била је одлична посећеност, људи су одушевљени пројектом „Тесла град“. Доста њих је долазило и давали су своју идеју где би волели да буде изграђен овај град. Ми ћемо то пренети челним људима, па ћемо видети шта ће усвојити. Коментари људи су такви да једва чекају да почне реализација пројекта и да се врати Богољуб Карић“, рекао је Драган Веселиновић, менаџер продаје „Алијанс БК Групе“.

„Доста сам се заинтересовала за овај пројекат зато што сам слушала господина Карића на телевизији. Он је говорио како ће квадратни метар да кошта много мање него на другим објектима, местима или насељима. Прилично сам заинтересована да купим стан на тој локацији. Волела бих да се то реализује, а што се тиче изгледа комплетног насеља он је фасцинантан, одушевљава, заиста је предиван“, истиче др Злата Лончар Ћетковић.

„Алијанс БК група“ представила је и пројекте „Минск сити“ и „Светионик Минска“, који је у финалној фази изградње у Белорусији. Сви пројекти су победили у веома јакој конкуренцији на недавно одржаном сајму грађевинарства у Монте Карлу.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име