Велики Белоруско – европски инвестициони форум у Бечу

0
2668

У Бечу ће 24. маја 2016. године бити одржан Белоруско-европски инвестициони форум на којем ће учествовати око 150 представника највећих Европских компанија, међународних финансијских инвестиција као и званичних институција Белорусије и Европске уније.

У оквиру Форума ће бити презентоване инвестиционе могућности И предности Р. Белорусије, нови услови И перспективе економске сарадње са европским бизнисом. Посебна пажња ће бити посвећена развоју сарадње у финансијско – банкарском сектору, на информативно-комуникацијском пољу И у области еколошке изградње.

Главна сврха одржавања форума је побољшање инвестиционог трговиснко-економског имиџа Белорусије у иностранству као И допринос привлачењу европских инвестиција у привреду земље.

Белорусија овом манефастацијом у Бечу демантује све покушаје да се ова земља у напону економског просперитета гурне у изолацију, јер се на најбољи могући начин враћа на европско, али И светског тржиште.

То је доказ да народ ове радне земље , на челу са председником Лукашенком, победио све предрасуде. Јер, Белорусија је својим положајем, али И оним што је у последње време постигла у многим областима индустрије, постала веома привлачан партнер новим светским гигантима са азијског континета, посебно Кини, чији погони се подижу на стотину хиљада квадратних метара.

Дакле, упркос свим покушајима да се Белорусија као земља, али И њене економске могућности, у прошлости, па и скоријих дана, на било који начин обезвреде, пали су у води . И економски, и друштвени и демокртаски успеси, показало се и овога пута , у савременим условима, руше границе и пререке. А поготово у условима све доминатније друштвене мреже нико више није у стању да прикрије истину – прокоментарисао је значај будућег скупа у Бечу, Драгомир Ј. Карић, народни посланик Скупштине Србије, И председник посланичке групе Србије са Белорусијом. Карић подсећа да је Дана Холдинг из БК групе управо почела градњу нових милион квадрата пословног и стамбеног просотрра од укупно 4,7 милиона колико ће бити урађено само у Минску.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име