Радни ручак са амбасадором Америке

0
2063

Амерички инвеститори разматрају могућности улагања у српску привреду и сматрају да Србија има могућности да буде база у региону, али указују и на то да све зависи од привредног раста, каже амерички амбасадор у Београду Кајл Скат.

Након радног сусрета са чланова и партнерима НАЛЕДА, амерички дипломата је рекао да је уверен да се долазак инвестиција из САД у Србију може очекивати у „не тако далекој будућности“.

У тој групи ће, каже, бити оних који ће бити заинтересовани за ширење посла, али и они који би први пут инвестирали.

Упитан да ли амерички инвеститори указују на неке баријере када је реч о пословању у Србији, Скат је рекао да је то најпре потреба бржег економског раста, а потом и уређенији правосудни систем.
IMG_6493

“Када уговори буду поштовани, када свако ко има проблем буде могао да се обрати суду и да очекује да то брзо буде решено – биће боље“, рекао је Скат.

Председседница управног одбора НАЛЕД-а Ана Брнабић изјавила је да је однос те организације са Амбасадом САД посебан тим пре јер је амерички УСАИД помогао оснивање НАЛЕДА.

Од тад су уследили и заједнички пројекти, а један од њих је био и Национални програм за сузбијање сиве економије, који је влада усвојила у децембру 2015.
3f3da22
Народни посланик Драгомир Ј. Карић који је са својим сарадницима, генералним директором БК Групе, Љубицом Вукотић и комерцијалним директором Милошем Вучинићем, присуствовао радном састанку Америчког амбасадора и НАЛЕД –а каже да је сваки предлог који додје од било које државе поготово од државе као што је Америка користан за Србију, нарочито ако се односи на економска улагања.

Као бизнисмен поздрављам ове одличне иницијативе, на њима треба још више радити, посебно када су у питању неразвијене Општине у Србији : Тутин, Бечеј, Лесковац – казао је Карић.

Он је предложио да следећи састанак буде координиран са евро- азијском економском заједницом где се налазе Русија, Белорусија, Казахстан Јерменија… Према његовим речима, циљ је да Србија ради са свима, да се спроводи стратешка економска политика председника Владе Александра Вучића.

Србија је пријатељ са свима који са нама желе да раде. Не требају нам они који нас условљавају већ они који би да подржавају нашу економску, привредну реформу и нашу добросуседску политику – закључио је посланик Карић.IMG_6499

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име