Radni ručak sa ambasadorom Amerike

0
2051

Američki investitori razmatraju mogućnosti ulaganja u srpsku privredu i smatraju da Srbija ima mogućnosti da bude baza u regionu, ali ukazuju i na to da sve zavisi od privrednog rasta, kaže američki ambasador u Beogradu Kajl Skat.

Nakon radnog susreta sa članova i partnerima NALEDA, američki diplomata je rekao da je uveren da se dolazak investicija iz SAD u Srbiju može očekivati u „ne tako dalekoj budućnosti“.

U toj grupi će, kaže, biti onih koji će biti zainteresovani za širenje posla, ali i oni koji bi prvi put investirali.

Upitan da li američki investitori ukazuju na neke barijere kada je reč o poslovanju u Srbiji, Skat je rekao da je to najpre potreba bržeg ekonomskog rasta, a potom i uređeniji pravosudni sistem.
IMG_6493

“Kada ugovori budu poštovani, kada svako ko ima problem bude mogao da se obrati sudu i da očekuje da to brzo bude rešeno – biće bolje“, rekao je Skat.

Predsedsednica upravnog odbora NALED-a Ana Brnabić izjavila je da je odnos te organizacije sa Ambasadom SAD poseban tim pre jer je američki USAID pomogao osnivanje NALEDA.

Od tad su usledili i zajednički projekti, a jedan od njih je bio i Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije, koji je vlada usvojila u decembru 2015.
3f3da22
Narodni poslanik Dragomir J. Karić koji je sa svojim saradnicima, generalnim direktorom BK Grupe, Ljubicom Vukotić i komercijalnim direktorom Milošem Vučinićem, prisustvovao radnom sastanku Američkog ambasadora i NALED –a kaže da je svaki predlog koji dodje od bilo koje države pogotovo od države kao što je Amerika koristan za Srbiju, naročito ako se odnosi na ekonomska ulaganja.

Kao biznismen pozdravljam ove odlične inicijative, na njima treba još više raditi, posebno kada su u pitanju nerazvijene Opštine u Srbiji : Tutin, Bečej, Leskovac – kazao je Karić.

On je predložio da sledeći sastanak bude koordiniran sa evro- azijskom ekonomskom zajednicom gde se nalaze Rusija, Belorusija, Kazahstan Jermenija… Prema njegovim rečima, cilj je da Srbija radi sa svima, da se sprovodi strateška ekonomska politika predsednika Vlade Aleksandra Vučića.

Srbija je prijatelj sa svima koji sa nama žele da rade. Ne trebaju nam oni koji nas uslovljavaju već oni koji bi da podržavaju našu ekonomsku, privrednu reformu i našu dobrosusedsku politiku – zaključio je poslanik Karić.IMG_6499

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime