Veliki Belorusko – evropski investicioni forum u Beču

0
1879

U Beču će 24. maja 2016. godine biti održan Belorusko-evropski investicioni forum na kojem će učestvovati oko 150 predstavnika najvećih Evropskih kompanija, međunarodnih finansijskih investicija kao i zvaničnih institucija Belorusije i Evropske unije.

U okviru Foruma će biti prezentovane investicione mogućnosti I prednosti R. Belorusije, novi uslovi I perspektive ekonomske saradnje sa evropskim biznisom. Posebna pažnja će biti posvećena razvoju saradnje u finansijsko – bankarskom sektoru, na informativno-komunikacijskom polju I u oblasti ekološke izgradnje.

Glavna svrha održavanja foruma je poboljšanje investicionog trgovisnko-ekonomskog imidža Belorusije u inostranstvu kao I doprinos privlačenju evropskih investicija u privredu zemlje.

Belorusija ovom manefastacijom u Beču demantuje sve pokušaje da se ova zemlja u naponu ekonomskog prosperiteta gurne u izolaciju, jer se na najbolji mogući način vraća na evropsko, ali I svetskog tržište.

To je dokaz da narod ove radne zemlje , na čelu sa predsednikom Lukašenkom, pobedio sve predrasude. Jer, Belorusija je svojim položajem, ali I onim što je u poslednje vreme postigla u mnogim oblastima industrije, postala veoma privlačan partner novim svetskim gigantima sa azijskog kontineta, posebno Kini, čiji pogoni se podižu na stotinu hiljada kvadratnih metara.

Dakle, uprkos svim pokušajima da se Belorusija kao zemlja, ali I njene ekonomske mogućnosti, u prošlosti, pa i skorijih dana, na bilo koji način obezvrede, pali su u vodi . I ekonomski, i društveni i demokrtaski uspesi, pokazalo se i ovoga puta , u savremenim uslovima, ruše granice i prereke. A pogotovo u uslovima sve dominatnije društvene mreže niko više nije u stanju da prikrije istinu – prokomentarisao je značaj budućeg skupa u Beču, Dragomir J. Karić, narodni poslanik Skupštine Srbije, I predsednik poslaničke grupe Srbije sa Belorusijom. Karić podseća da je Dana Holding iz BK grupe upravo počela gradnju novih milion kvadrata poslovnog i stambenog prosotrra od ukupno 4,7 miliona koliko će biti urađeno samo u Minsku.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime