Азербејџан прославио 25. годишњицу обнове своје државне независности

0
2155

Поводом Националног празника Републике Азербејџан – Дана Републике организован је званичан пријем у хотелу “Hyatt Regency” у Београду.

Амбасадор Елдар Хасанов је истакао да је 28. мај један од најважнијих дана у историји државности Азербејџана и да је данашња Република Азербејџан правни наследник Азербејџанске Демократске Републике – прве секуларне, правне и демократске државе на муслиманском Истоку.

IMG_6537Амбасадор Хасанов информисао је присутне о развоју азербеџанско-српских односа. Истакао је узајамне посете на различитим нивоима које су у служби даљег јачања пријатељских односа и стратешког партнерства између Азербејџана и Србије. Амбасадор је честитао српском народу на парламентарним изборима, који су одржани 24. априла 2016. године и пожелео успеха новом Парламенту и Влади Србије.

Истакнуто је да ове године Азербејџан, такође, са поносом и радошћу прославља 25. годишњицу обнове своје државне независности и да се у Азербејџану, под вођством Председника Илхама Алијева, остварује социјално економски развој, демократске реформе, имплементација енергетских и транспортних пројеката великих размера, независна спољна политика и да је Азербејџан постао једна од земаља са најбржом стопом развоја у свету.

IMG_6578Поред многобројних личности из јавног живота пријему су присуствовали и Перса Мињовић, председник Извршног одбора Главног одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК и Милош Вучинић председник Надзорног одбора ПСС-БК.

Присутни на догађају информисани су о богатим традицијама мултикултурализма у Азербејџану. У лобију сале у којој је одржан догађај представљена је изложба фотографија Азербејџана, српског фотографа Емира Мафке Вражалице, које је он снимио у току своје посете Азербејџану, у оквиру пројекта “Ганџа – Европска престоница младих 2016”.
IMG_6587IMG_6627IMG_6581IMG_6596IMG_6561

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име