Azerbejdžan proslavio 25. godišnjicu obnove svoje državne nezavisnosti

0
2156

Povodom Nacionalnog praznika Republike Azerbejdžan – Dana Republike organizovan je zvaničan prijem u hotelu “Hyatt Regency” u Beogradu.

Ambasador Eldar Hasanov je istakao da je 28. maj jedan od najvažnijih dana u istoriji državnosti Azerbejdžana i da je današnja Republika Azerbejdžan pravni naslednik Azerbejdžanske Demokratske Republike – prve sekularne, pravne i demokratske države na muslimanskom Istoku.

IMG_6537Ambasador Hasanov informisao je prisutne o razvoju azerbedžansko-srpskih odnosa. Istakao je uzajamne posete na različitim nivoima koje su u službi daljeg jačanja prijateljskih odnosa i strateškog partnerstva između Azerbejdžana i Srbije. Ambasador je čestitao srpskom narodu na parlamentarnim izborima, koji su održani 24. aprila 2016. godine i poželeo uspeha novom Parlamentu i Vladi Srbije.

Istaknuto je da ove godine Azerbejdžan, takođe, sa ponosom i radošću proslavlja 25. godišnjicu obnove svoje državne nezavisnosti i da se u Azerbejdžanu, pod vođstvom Predsednika Ilhama Alijeva, ostvaruje socijalno ekonomski razvoj, demokratske reforme, implementacija energetskih i transportnih projekata velikih razmera, nezavisna spoljna politika i da je Azerbejdžan postao jedna od zemalja sa najbržom stopom razvoja u svetu.

IMG_6578Pored mnogobrojnih ličnosti iz javnog života prijemu su prisustvovali i Persa Minjović, predsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Pokreta SNAGA SRBIJE-BK i Miloš Vučinić predsednik Nadzornog odbora PSS-BK.

Prisutni na događaju informisani su o bogatim tradicijama multikulturalizma u Azerbejdžanu. U lobiju sale u kojoj je održan događaj predstavljena je izložba fotografija Azerbejdžana, srpskog fotografa Emira Mafke Vražalice, koje je on snimio u toku svoje posete Azerbejdžanu, u okviru projekta “Gandža – Evropska prestonica mladih 2016”.
IMG_6587IMG_6627IMG_6581IMG_6596IMG_6561

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime