UGANDA ponudila velike poslove srpskim kompanijama

0
2601

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković priredila je svečani prijem za predsednicu Parlamenta Ugande Rebeku Kadagu i članove njene delegacije, koji su učestvovali na 141. zasedanju Interparlamentarne unije u Beogradu.

Sastanku je prisustvovao i narodni poslanik Dragomir J. Karić, predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva sa Ugandom, kao i narodne poslanice Dubravka Filipovski i Sandra Božić.

Istaknuto je da su bilateralni odnosi tradicionalno dobri uz podsećanje da je prošle godine obeleženo 55 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa koji sežu u vreme sticanja nezavisnosti Ugande i intenzivne saradnje u okviru Pokreta nesvrstanih.

Maja Gojković se zahvalila koleginici na gostoprimstvu tokom njene posete Ugandi u februaru i prilici da se sastane i sa predsednikom Joverijem Musevenijem. Naglasila je da je on tom prilikom ponovio da je njegova zemlja čvrsta u svom stavu da ne priznaje samoproklamovanu državu Kosovo i da će se u svim međunarodnim institucijama oštro protiviti njenom članstvu.

Predsednica Parlamenta Ugande je zahvalila na tome što je u Skupštini Srbije formirana grupa prijateljstva sa Ugandom, koju predvodi Dragomir J. Karić. Gojkovićeva i Kadaga su se složile da je potrebno da Srbija i Uganda uspostave jače privredne veze, prevashodno u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, ali i turizma i kulture. Predsednica Parlamenta Ugande je pozvala predstavnike srpske kompanije da posete njenu zemlju, razmotre mogućnosti ulaganja, otvaranja novih radnih mesta i realizaciju značajnih poslovnih poduhvata. Dodala je da je ponovo počela sa radom avio-kompanija Ugande i izrazila nadu da će biti uspostavljeni direktni letovi između Srbije i Ugande.

Za delegaciju Ugande priređena je i svečana večera na kojoj je domaćin bio narodni poslanik Dragomir J. Karić.

 

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime