УГАНДА понудила велике послове српским компанијама

0
2625

Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић приредила је свечани пријем за председницу Парламента Уганде Ребеку Кадагу и чланове њене делегације, који су учествовали на 141. заседању Интерпарламентарне уније у Београду.

Састанку је присуствовао и народни посланик Драгомир Ј. Карић, председник Парламентарне групе пријатељства са Угандом, као и народне посланице Дубравка Филиповски и Сандра Божић.

Истакнуто је да су билатерални односи традиционално добри уз подсећање да је прошле године обележено 55 година од успостављања дипломатских односа који сежу у време стицања независности Уганде и интензивне сарадње у оквиру Покрета несврстаних.

Маја Гојковић се захвалила колегиници на гостопримству током њене посете Уганди у фебруару и прилици да се састане и са председником Јоверијем Мусевенијем. Нагласила је да је он том приликом поновио да је његова земља чврста у свом ставу да не признаје самопрокламовану државу Косово и да ће се у свим међународним институцијама оштро противити њеном чланству.

Председница Парламента Уганде је захвалила на томе што је у Скупштини Србије формирана група пријатељства са Угандом, коју предводи Драгомир Ј. Карић. Гојковићева и Кадага су се сложиле да је потребно да Србија и Уганда успоставе јаче привредне везе, превасходно у области пољопривреде и прехрамбене индустрије, али и туризма и културе. Председница Парламента Уганде је позвала представнике српске компаније да посете њену земљу, размотре могућности улагања, отварања нових радних места и реализацију значајних пословних подухвата. Додала је да је поново почела са радом авио-компанија Уганде и изразила наду да ће бити успостављени директни летови између Србије и Уганде.

За делегацију Уганде приређена је и свечана вечера на којој је домаћин био народни посланик Драгомир Ј. Карић.

 

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име