U SOMBORU funkcionerke PSS-BK Persa Minjović i dr Zlata Lončar na pripremnom sastanku

0
2485

Zajednički snimak sa funkcionerkama Pokreta Snaga Srbije-BK dr Zlatom Lončar i Persom Minjović

Izborna skupština Pokreta snaga Srbije – Braća Karić – Gradskog odbora Sombor biće održana u utorak, 5. juna u velikoj sali Gradske kuće, sa početkom u 18 časova. Tako je definisano na poslednjem u nizu pripremnih sastanaka somborskog Inicijativnog odbora PSS-BK, održanog u prostorijama MZ Venac u četvrtak uveče, 24. Maja

Sastanku su prisustvole članice rukovodstva Pokreta, Persa Minjović, predsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora PSS-BK i Zlata Lončar, član Izvršnog odbora i predsednik Statutarne komisije Pokreta, organizacije koja se na društveno-političkoj sceni Srbije izdvaja u originalnom, autentičnom konceptu harmonije sažimanja najviših vrednosti u okviru privrednih, obrazovnih, medijskih, kulturološko-umetničkih, sportskih i drugih potencijala podstičući prioritete takođe, na razvoju budućnosti mlade populacije i što kvalitetnijem životu mladih u Srbiji.

Vlatko Belovuković, kandidat za predsednika GO PSS-BK u Somboru toplo je pozdravio gošće koje su izrazile odmah na početku, zadovoljstvo brojem okupljenih kandidata skorog budućeg somborskog Gradskog odbora PSS-BK, kao i učlanjenih u Somboru.

On je definisao termin za održavanje Izborne skupštine Gradskog odbora Pokreta Snaga Srbije-BK u Somboru: utorak, 5. jun – svečana sala Gradske kuće, 18 časova.

– Naš Pravilnik podrazumeva demokratsku proceduru – istakla je dr Zlata Lončar, doktor pravnih nauka. – Veoma je važno to što ste u Somboru već na počecima rada u osnivanju, uveliko pedantno pristupili svim potrebnim pripremnim radnjama. Shvatili ste ozbiljnost kada je reč o samom protokolu uoči Izborne skupštine pa smatram da će samim tim i dalji rad biti na visokom stepenu, što u Pokretu možemo i želimo da očekujemo.

Dr Lončar je takođe pomenula veoma važnim da na Izbornoj skupštini budu prisutni osim donosioca odluka, izvršne vlasti, i predstavnici udruženja građana i drugih organizacija, asocijacija i institucija.

Persa Minjović je napomenula da je od isto tako važno i za dalji rad u Pokretu, a tako i u somborskom Odboru, precizirati reviziju članstva. – Aktivnosti humanitarnog karaktera naš Pokret konstantno stavlja među prioritete – podvukla je predsednik IO GO PSS-BK i nastavila:

– Potrebna nam je kontinuirana energija, snaga, za šta nam najbolji primer daje naš predsednik Bogoljub Karić. Našem predstavniku građana u republičkom parlamentu, narodnom poslaniku Dragomiru Kariću, takođe mođete u svako doba da uputite argumentovana, sadržajna i važna pitanja i on će ih rado u Skupštini Srbije kako mu prosledimo i, prezentovati.

Na sastanku su kandidati za članove somborskog Gradskog odbora takođe bili u prilici da tokom sat i po efikasnog susreta, čelnicama PSS-BK upute više konstruktivnih pitanja, ideja i predloga, a sve je zavedeno u zvaničnu beležnicu koju od početka rada Inicijativnog odbora kroz zapisnike, vodi Marko Stipankov.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime