U Ivanjici obeležena slava crkve i održan parastos palim borcima / Karić: Srbija će uvek čuvati sećanje na svoje heroje

0
2113

Episkop žički Justin služio je liturgiju u ivanjičkoj crkvi povodom obeležavanja hramovne slave Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Uz prisustvo brojnih građana potom je održan parastos palim borcima u ratovima devedesetih. Vence su položili predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović, članovi porodica nastradalih vojnika i policajaca, predstavnici lokalne samouprave, boračkih udruženja, Ministarstva unutrašnjih poslova i udruženja ratnih vojnih invalida opštine Ivanjica.

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, zamenik predsednika Pokreta Snaga Srbije – BK, čestitao je slavu i istakao da je važno čuvati sećanje na one koji su na oltar otadžbine položili ono najvrednije – svoj život.

– Episkopu žičkom Justinu, svom sveštenstvu i vernicima ivanjičkog kraja želim srećan današnji praznik. Divno je što je toliko ljudi prisustvovalo liturgiji na kojoj su s puno pažnje saslušali vladikinu besedu. Potonji parastos i polaganje venaca na spomenik palim borcima još jedna je poruka da Srbija nikad neće zaboraviti svoje žrtve. I sve što sada radimo jeste da se užasi rata nikada više ne ponove na ovim prostorima. Srbija je danas ključni faktor stabilnosti u regionu – istakao je Karić i dodao:

– Ivanjicu krasi bogata tradicija, a hramovna slava Svetog cara Konstantina i carice Jelene jedan je ne samo verski već i turistički događaj, koji pada baš u vreme kada je Ivanjicu možda i najlepše posetiti – s kraja proleća i početkom leta.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime