Карић: Србија и Казахстан нераскидиво пријатељство треба да употпуне јаком привредном сарадњом

0
2245

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, члан Парламентарне групе пријатељства са Казахстаном у Народној скупштини Србије, честитао је председнику Казахстана Касиму Жомарту Токајеву и председници Сената Казахстана Дариги Назарбејевој национални празник Дан државних симбола.

Он је упутио најискреније жеље за даљи просперитет у своје, али и у име народне посланице Миланке Карић, почасног конзула Казахстана у Србији и председнице Парламентарне групе пријатељства са Казахстаном у Скупштини Србије.

– Државни симболи попут заставе, грба и химне су оличење идентитета једне нације и државе, и потврда њиховог суверенитета и независности. Зато желим казахстанском народу да с поносом прославља овај празник и да се дичи својим именом и државом. Казахстан и Србија су у више наврата доказали да је изграђено пријатељство нераскидиво, а сада је време да се економска сарадња и привредна размена подигну на онај ниво који и заслужују, јер је потенцијал за развој односа у свим сегментима изузетан. Још једном бих захвалио Казахстану што принципијелно подржава интегритет Србије – истакао је Карић, којег је Казахстан 1992. године прогласио за свог првог почасног конзула у Канади одмах по осамостаљењу од СССР.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име