Karić: Srbija i Kazahstan neraskidivo prijateljstvo treba da upotpune jakom privrednom saradnjom

0
2221

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, član Parlamentarne grupe prijateljstva sa Kazahstanom u Narodnoj skupštini Srbije, čestitao je predsedniku Kazahstana Kasimu Žomartu Tokajevu i predsednici Senata Kazahstana Darigi Nazarbejevoj nacionalni praznik Dan državnih simbola.

On je uputio najiskrenije želje za dalji prosperitet u svoje, ali i u ime narodne poslanice Milanke Karić, počasnog konzula Kazahstana u Srbiji i predsednice Parlamentarne grupe prijateljstva sa Kazahstanom u Skupštini Srbije.

– Državni simboli poput zastave, grba i himne su oličenje identiteta jedne nacije i države, i potvrda njihovog suvereniteta i nezavisnosti. Zato želim kazahstanskom narodu da s ponosom proslavlja ovaj praznik i da se diči svojim imenom i državom. Kazahstan i Srbija su u više navrata dokazali da je izgrađeno prijateljstvo neraskidivo, a sada je vreme da se ekonomska saradnja i privredna razmena podignu na onaj nivo koji i zaslužuju, jer je potencijal za razvoj odnosa u svim segmentima izuzetan. Još jednom bih zahvalio Kazahstanu što principijelno podržava integritet Srbije – istakao je Karić, kojeg je Kazahstan 1992. godine proglasio za svog prvog počasnog konzula u Kanadi odmah po osamostaljenju od SSSR.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime