У Ивањици обележена слава цркве и одржан парастос палим борцима / Карић: Србија ће увек чувати сећање на своје хероје

0
2127

Епископ жички Јустин служио је литургију у ивањичкој цркви поводом обележавања храмовне славе Светог цара Константина и царице Јелене.

Уз присуство бројних грађана потом је одржан парастос палим борцима у ратовима деведесетих. Венце су положили председник општине Ивањица Зоран Лазовић, чланови породица настрадалих војника и полицајаца, представници локалне самоуправе, борачких удружења, Министарства унутрашњих послова и удружења ратних војних инвалида општине Ивањица.

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, заменик председника Покрета Снага Србије – БК, честитао је славу и истакао да је важно чувати сећање на оне који су на олтар отаџбине положили оно највредније – свој живот.

– Епископу жичком Јустину, свом свештенству и верницима ивањичког краја желим срећан данашњи празник. Дивно је што је толико људи присуствовало литургији на којој су с пуно пажње саслушали владикину беседу. Потоњи парастос и полагање венаца на споменик палим борцима још једна је порука да Србија никад неће заборавити своје жртве. И све што сада радимо јесте да се ужаси рата никада више не понове на овим просторима. Србија је данас кључни фактор стабилности у региону – истакао је Карић и додао:

– Ивањицу краси богата традиција, а храмовна слава Светог цара Константина и царице Јелене један је не само верски већ и туристички догађај, који пада баш у време када је Ивањицу можда и најлепше посетити – с краја пролећа и почетком лета.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име