Карић: Косовом и Метохијом се не може трговати!

0
2181

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, заменик председника Покрет Снага Србије – БК, гостујући на вршачкој ТВ Лав позвао је грађане да изађу на изборе 21. јуна и указао на то да бојкот не доноси добро онима који га пропагирају.

– Ко год има право да гласа треба да то искористи. И бојкот је право, али то право води уназад, оно је против живота. Бојкот ништа не доноси, он је израз немоћи и недостатка идеја. До чега треба бојкот да додведе? Да председник Вучић поднесе оставку да би неко други преузео ту функцију без избора? То је нереално. Ако бојкотујете губите и ону малу шансу да уђете у парламент. Код нас се све седнице директно преносе на Јавном сервису и можете да кажете све ваше идеје – истакао је Карић и нагласио:

– Ови што позивају на бојкот су ти који су донели важеће законе о изборима, као и актуелни пословник у Скупштини. И сада траже од нас да све то мењамо! Нисам видео никакав њихов програм, он не постоји, осим што стално говоре „правна држава“, „слобода“… Не знам каква слобода?! Што се мене тиче та демократска опција је уништила све што се могло уништити од 2000. до 2012. године. Зато још једном позивам све грађане да гласају. И да гласају за онога ко стварно може да и даље покреће ову привреду, да се људи запошљавају. Наравно, ја нисам у потпуности задовољан урађеним, јер знам да може боље. Није задовољан ни председник Александар Вучић. Он такође зна да може да буде још боље и сигурно ће бити боље!

Драгомир Ј. Карић је истакао да Покрет Снага Србије – БК остаје чврсто у коалицији са СНС на републичком нивоу и да би тај споразум требало да буде поштован и на локалном нивоу.

– У Вршцу је повереник Покрета Снага Србије – БК Зоран Радуловић, изузетно поштен и признат човек, цењени привредник. И то је оно што ПСС – БК на челу са Богољубом Карићем увек потенцира – промовишемо људе који привређују, који су домаћини, успешни и породични. Прва основна ствар коју ми свуда пропагирамо јесте да је породица најсигурније место. То је број један. Ми се држимо тога да Србија треба да рађа, гради и ради. Дубоко смо као патриоте уверени да Србија има снаге, да може да савлада многе тешкоће, што је доказала и током пандемије корона вируса, и да ће из свега изаћи као победник.

Карић се осврнуо и на питање Косова и Метохије.

– Тамо су наша душа и наше срце. Тамо је Пећка патријаршија, мајка свих српских православних цркава. Ту трговине нема! Сви други разговори и опције долазе у обзир. Ја сам против оних који кажу да је немогућ суживот са Албанцима. У потпуности је могућ. Може и мора да се разговара. Они одлично знају да седам милиона Срба не могу да помере и избришу гумицом. Ми смо ту. Не вреди им ништа да се удружују са стотину Албанија. А и ми знамо да су они ту. Све што буде народна воља то треба прихватити. Те ствари се не решавају једноставно. Ја кажем мојим пријатељима Албанцима: „Ви сте једнострано прогласили независност Косова и Метохије. Зашто тражите од нас да вас ми признамо? Ако сте држава зашто вам треба наше признање? Значи, ипак нисте самостални. И никада нећете бити док вас Србија не призна. А Србија вас никада неће признати. Зато хајде да радимо и да сарађујемо на свим пољима, јер је то у интересу и Срба и Албанаца. Бољи и богатији живот је оно што нам треба!“ – поручио је Драгомир Ј. Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име