U Beograd doputovala političko-privredna delegacija iz Belorusije

0
2000

Političko – privredna delegacija Republike Belorusije doputovala je danas u Beograd kao prethodnica predsednika Aleksandra Grigorjeviča Lukašenka koji, takođe danas, u poslepodnevnim časovima  dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji. Lukašenko u Beograd dolazi na poziv predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Na aerodrom „ Nikola Tesla“ specijalnim avionom „ Belavie“ doputovali su: potpredsednik beloruske vlade  Pjotr Petrovič Prokopovič, ministar spoljnih poslova Vladimir Vladimirovič Makej, ministar trgovine Valentin Sergejevič Čekanov, predsednik Beloruske Trgovinsko- Industrijske komore Mihail Mihailovič Mjatlikov sa pedesetak privrednika koji bi u naredna dva dana trebalo da održe niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima vlasti, ali i srpskim privrednicima.

Predsednik Aleksandar Grigorjevič Lukašenko po dolasku u Beograd prvo će položiti venac na memorijalni spomenik na Avali a za četvrtak u 10 sati predviđena je ceremonija svečanog dočeka ispred palate „ Srbija“ gde će ga i primiti predsednik Nikolić. Predsednik Lukašenko posetiće i Dom Narodne Skupštine a patrijar Irinej odlikovati ordenom Srpske Pravoslavne Crkve.

Političko- privrednu delegaciju na aerodromu je dočekao ambasador Belorusije Vladimir Nikolaevič Čušev, ambasador Srbije u Belorusiji Veljko Kovačević, narodni poslanik,  šef poslaničke grupe prijateljstva Srbije i Belorusije i počani konzul za grad Beograd Dragomir J. Karić, narodna poslanica Milanka Karić, kao i počasni konzul za Novi Sad Dragoljub Švonja.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime