Председник Лукашенко у Београду

0
2219

Председник Републике Белорусије Александар Григорјевич Лукашенко у дводневну, званичну, посету Србији стигао је поподне  у пратњи сина Николаја. На аеродрому “ Никола Тесла” сачекали су га гарда Војске Србије, министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања  Александар Вулин, саветник председника Србије  Иван  Мркић, народни посланик , шеф посланичке групе пријатељства  Србије и Белорусије и почасни конзул за град Београд Драгомир Ј. Карић, амбасадори Владимир Чушев и Вељко Ковачевић.

Председник Лукашенко у Србију долази као осведочени пријатељ српског народа, у узвратну посету и то на позив председника Србије Томислава Николића.

У пратњи министра Вулина, саветника Мркића,  начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, посланика Карића, али и високих државних званичника Белорусије  председник Лукашенко прво је посетио меморијални комплекс “ Авала” где је на споменик Незнаном јунаку, уз војне и државне почасти и интонирање белоруске и срске државне химне одао почаст српским војницима.

Нешто раније као претходница председнику Лукашенку у Београд је допутовала и политичко – привредна делагација ове земље. Потпредседник белоруске владе  Пјотр Петрович Прокопович, министар спољних послова Владимир Владимирович Макеј, министар трговине Валентин Сергејевич Чеканов, председник Белоруске Трговинско Индустријске Коморе  Михаил Михаилович Мјатликов са педесетак привредника који би у наредна два дана требало да одрже и потпишу низ билатералних споразума  како са преставницима српске власти тако и са домаћим привредницима.

Другог дана посете Српска Православна Црква и патријарх Иринеј председнику Лукашенку доделиће орден Светог Саве.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име