Predsednik Lukašenko u Beogradu

0
2248

Predsednik Republike Belorusije Aleksandar Grigorjevič Lukašenko u dvodnevnu, zvaničnu, posetu Srbiji stigao je popodne  u pratnji sina Nikolaja. Na aerodromu “ Nikola Tesla” sačekali su ga garda Vojske Srbije, ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja  Aleksandar Vulin, savetnik predsednika Srbije  Ivan  Mrkić, narodni poslanik , šef poslaničke grupe prijateljstva  Srbije i Belorusije i počasni konzul za grad Beograd Dragomir J. Karić, ambasadori Vladimir Čušev i Veljko Kovačević.

Predsednik Lukašenko u Srbiju dolazi kao osvedočeni prijatelj srpskog naroda, u uzvratnu posetu i to na poziv predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

U pratnji ministra Vulina, savetnika Mrkića,  načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, poslanika Karića, ali i visokih državnih zvaničnika Belorusije  predsednik Lukašenko prvo je posetio memorijalni kompleks “ Avala” gde je na spomenik Neznanom junaku, uz vojne i državne počasti i intoniranje beloruske i srske državne himne odao počast srpskim vojnicima.

Nešto ranije kao prethodnica predsedniku Lukašenku u Beograd je doputovala i političko – privredna delagacija ove zemlje. Potpredsednik beloruske vlade  Pjotr Petrovič Prokopovič, ministar spoljnih poslova Vladimir Vladimirovič Makej, ministar trgovine Valentin Sergejevič Čekanov, predsednik Beloruske Trgovinsko Industrijske Komore  Mihail Mihailovič Mjatlikov sa pedesetak privrednika koji bi u naredna dva dana trebalo da održe i potpišu niz bilateralnih sporazuma  kako sa prestavnicima srpske vlasti tako i sa domaćim privrednicima.

Drugog dana posete Srpska Pravoslavna Crkva i patrijarh Irinej predsedniku Lukašenku dodeliće orden Svetog Save.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime