У Београд допутовала политичко-привредна делегација из Белорусије

0
2281

Политичко – привредна делегација Републике Белорусије допутовала је данас у Београд као претходница председника Александра Григорјевича Лукашенка који, такође данас, у послеподневним часовима  долази у дводневну посету Србији. Лукашенко у Београд долази на позив председника Србије Томислава Николића.

На аеродром „ Никола Тесла“ специјалним авионом „ Белавие“ допутовали су: потпредседник белоруске владе  Пјотр Петрович Прокопович, министар спољних послова Владимир Владимирович Макеј, министар трговине Валентин Сергејевич Чеканов, председник Белоруске Трговинско- Индустријске коморе Михаил Михаилович Мјатликов са педесетак привредника који би у наредна два дана требало да одрже низ билатералних састанака са представницима власти, али и српским привредницима.

Председник Александар Григорјевич Лукашенко по доласку у Београд прво ће положити венац на меморијални споменик на Авали а за четвртак у 10 сати предвиђена је церемонија свечаног дочека испред палате „ Србија“ где ће га и примити председник Николић. Председник Лукашенко посетиће и Дом Народне Скупштине а патријар Иринеј одликовати орденом Српске Православне Цркве.

Политичко- привредну делегацију на аеродрому је дочекао амбасадор Белорусије Владимир Николаевич Чушев, амбасадор Србије у Белорусији Вељко Ковачевић, народни посланик,  шеф посланичке групе пријатељства Србије и Белорусије и почани конзул за град Београд Драгомир Ј. Карић, народна посланица Миланка Карић, као и почасни конзул за Нови Сад Драгољуб Швоња.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име