Обележен Дан Русије

0
2205

Поводом руског националног празника Дана Русије у амбасади ове земље у Београду одржан је пријем којем су присуствовали председник Србије Томислав Николић са супругом, патријарх српски Иринеј, министри српске владе, народни послници…

Руски амбасадор у Србији Александар Васиљевич Чепурин поздравио је госте рекавши да Русија обележава 1152 године постојања државе, а затим се осврнуо на догађаје у Украјини.

„Видимо братоубилачки рат у Украјини, а видели смо раније покушаје да Русију уједу за ногу, око Олимпијаде у Сочију. Сада видимо покушаје да Русију уједу за срце. Видимо и проблеме око Јужног тока, иако су за њега заинтересоване готово све европске земље, као и Србија и Русија“, казао је Чепурин.

Он је нагласио да Србију и Русију повезују заједничка крв, заједнички историјски корени, вера, источнохришћанска цивилизација, превазилажење огромних проблема и велики успеси.

Пријему су присуствовали министри Ивица Дачић, Зорана Михајловић, Небојша Стефановић, Иван Тасовац, Кори Удовички, Братислав Гашић и Вања Удовицић, начелник Генералштаба Љубиша Диковић и тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић, као и Вук Драшковић, Драган Марковић Палма, Драгомир Ј. Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име