Obeležen Dan Rusije

0
2058

Povodom ruskog nacionalnog praznika Dana Rusije u ambasadi ove zemlje u Beogradu održan je prijem kojem su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom, patrijarh srpski Irinej, ministri srpske vlade, narodni poslnici…

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Vasiljevič Čepurin pozdravio je goste rekavši da Rusija obeležava 1152 godine postojanja države, a zatim se osvrnuo na događaje u Ukrajini.

„Vidimo bratoubilački rat u Ukrajini, a videli smo ranije pokušaje da Rusiju ujedu za nogu, oko Olimpijade u Sočiju. Sada vidimo pokušaje da Rusiju ujedu za srce. Vidimo i probleme oko Južnog toka, iako su za njega zainteresovane gotovo sve evropske zemlje, kao i Srbija i Rusija“, kazao je Čepurin.

On je naglasio da Srbiju i Rusiju povezuju zajednička krv, zajednički istorijski koreni, vera, istočnohrišćanska civilizacija, prevazilaženje ogromnih problema i veliki uspesi.

Prijemu su prisustvovali ministri Ivica Dačić, Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović, Ivan Tasovac, Kori Udovički, Bratislav Gašić i Vanja Udovicić, načelnik Generalštaba Ljubiša Diković i tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, kao i Vuk Drašković, Dragan Marković Palma, Dragomir J. Karić.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime