Turisti danas žele da nešto vide i dožive, žele aktivan odmor

0
2241

Srbija je poslednjih godina postala zapažena turistička destinacija u prilog čemu govori povećan broj gostiju u 2017. i sve veći broj stranaca koji posećuju našu zemlju, ocenio je lider Pokreta SNAGA SRBIJE-BK /PSS-BK/ Bogoljub Karić povodom sajma turizma u Beogradu.

Glavni grad Srbije sada može da se podiči velikim brojem hotela. Podela turističkih vaučera i potezi Ministarstva trgovine i turizma takođe su doprineli da poraste broj noćenja i da se poveća posećenost banja i drugih turističkih mesta u zemlji, rekao je tokom obilaska Međunarodnog sajma turizma u Beogradu Karić.

On je na sajmu, koji se završava danas, 25. februara, posetio štandove Turističke organizacije Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Rusije, Kine, Zlatibora, više preduzeća i tom prilikom istakao da je potrebno da se i dalje radi na promociji turizma Srbije, na razvoju svih regiona u zemlji jer i život u manjem mestu ima svojih prednosti.

Saglasio se sa ocenom da postoje mogućnosti za unapredjenje saradnje Srbije i Kaluške oblasti kada je reč o turizmu. Ta oblast se predstavlja ove godine na sajmu u Beogradu, na štandu Rusije.

Prema njegovim rečima, Rusija nije samo Moskva. Ima mnogo oblasti u Ruskoj Federaciji koje su prelepe i koje treba posetiti, poznate manastire, jezera, uopšte treba osetiti tu širinu, prostranstvo i raznolikost.

Srbija bi trebalo da u narednom periodu iskoristi to što Kinezi, Indusi i neki drugi narodi žele da vide Evropu, i što današnjeg gosta ne interesuju hoteli sa više zvezdica već takozvani aktivni odmor, da nešto vide i dožive. Mi imamo prelepa sela, preduslove za razvoj etno turizma, tu je i naše gostoprimstvo svuda poznato, rafting ture… To je šansa Srbije i može da donese značajan devizni priliv, zaključio je Bogoljub Karić biznismen i lider PSS-BK.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime