Туристи данас желе да нешто виде и доживе, желе активан одмор

0
2277

Србија је последњих година постала запажена туристичка дестинација у прилог чему говори повећан број гостију у 2017. и све већи број странаца који посећују нашу земљу, оценио је лидер Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК /ПСС-БК/ Богољуб Карић поводом сајма туризма у Београду.

Главни град Србије сада може да се подичи великим бројем хотела. Подела туристичких ваучера и потези Министарства трговине и туризма такође су допринели да порасте број ноћења и да се повећа посећеност бања и других туристичких места у земљи, рекао је током обиласка Међународног сајма туризма у Београду Карић.

Он је на сајму, који се завршава данас, 25. фебруара, посетио штандове Туристичке организације Србије, Републике Српске, Црне Горе, Русије, Кине, Златибора, више предузећа и том приликом истакао да је потребно да се и даље ради на промоцији туризма Србије, на развоју свих региона у земљи јер и живот у мањем месту има својих предности.

Сагласио се са оценом да постоје могућности за унапредјење сарадње Србије и Калушке области када је реч о туризму. Та област се представља ове године на сајму у Београду, на штанду Русије.

Према његовим речима, Русија није само Москва. Има много области у Руској Федерацији које су прелепе и које треба посетити, познате манастире, језера, уопште треба осетити ту ширину, пространство и разноликост.

Србија би требало да у наредном периоду искористи то што Кинези, Индуси и неки други народи желе да виде Европу, и што данашњег госта не интересују хотели са више звездица већ такозвани активни одмор, да нешто виде и доживе. Ми имамо прелепа села, предуслове за развој етно туризма, ту је и наше гостопримство свуда познато, рафтинг туре… То је шанса Србије и може да донесе значајан девизни прилив, закључио је Богољуб Карић бизнисмен и лидер ПСС-БК.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име