Svečano: Topola obeležila Dan opštine i slavu Malu Gospojina (VIDEO)

0
2134

 

Svetom liturgijom koju je danas u crkvi Presvete Bogorodice služio episkop šumadijski Jovan sa sveštenstvom opština Topola obeležila je krsnu slavu Malu Gospojinu.

Nakon svete liturgije kojoj su prisustvovale brojne zvanice, među kojima je bio i narodni poslanik i počasni konzul Belorusije u Beogradu Dragomir J. Karić ispred zgrade opštine Topola presečen je slavki kolač.

Dragan Jovanović, narodni poslanik i predsednik Skupštine opštine Topola, kaže da je ovo dan kada se nagrađuju ljudi koji su u prethodnih godinu dana doprineli razvoju Topole, ali i dan kada se postavljaju novi zadaci.

„Završili smo put Topola- Rudnik koji je od strateškog značaja za sve koji žive u Šumadiji, a u proleće kreće izgradnja puta Topola- Kragujevac. Dosta se investira u vinarije, u narednih godinu dve dana ovde će biti najveća vinarija na Balkan i hotel od 8.000 kvadrata uz sve prateće sadržaje, što je potpuno promeniti sliku Topole“, rekao je Jovanović i dodao da će opština gledati da na svaki način pomogne firme koje oko sebe mogu da vežu veliki broj kooperanata.

Jovanović kaže da s ponosom može da istakne da su juče „nakon mukotrpne borbe uspeli da od komšija iz Rače dobiju upotrebnu dozvolu za gasovod koji je izgrađen pre četiri godine.“

„Prva firma koja je sklopila ugovor s Srbijagasom će u narednih 15 dana dobiti gas. Uradili smo kompletnu gasifikacija i svi građani koji žive u krugu od 350 kilometara kvadratnih mogu dobiti gas u narednih mesec i po dana ukoliko potpišu ugovor sa Srbijagasom“, rekao je Jovanović.

Narodni poslanik i počasni konzul Belorusije u Beograd Dragomir J. Karić rekao da mu je čast što je na poziv domaćina narodnog poslanika i predsednika Skupštine opšine Topola Dragana Jovanovića i predsednika opštine Topola Dragana Živanovića mogao da prisustvuje slavi opštine Topola.

„Raduje je me da je došlo mnogo naroda, i da je vladika govorio u duhu pravoslavlja, a to znači u duhu mira, tolerancije među narodima bez obzira na naciju i veroispovest. Verujem da će gospodin Jovanović i predstavnici drugih političkih partija koje su koalicioni partneri Srpske napredne stranke, koju vodi predsednik države Aleksandar Vučić, doprineti još bržem razvoju Topole i čitave okoline“, istakao je Karić kome je prošle godine uručena Velika zahvalnica za izuzetan doprinos razvoju ovog kraja.

Slavi opštine Topola prisustvovali su i predsednica opštine Ličani Vesna Stambolić, predsednik Nadzornog odbora Pokreta SNAGA SRBIJE- BK Miloš Vučinić.

Malu Gospojinu proslavlja i hram Rođenja presvete Bogorodice u Karađorđevom gradu. Pored slave i Dana opštine u Topoli se na Malu Gospojinu održava i vašar pa su ulice ka Oplencu uprskos hladnom i kišovitom vremenu i ove godine ispunili prodavci, ali i brojni građani i njihovi gosti.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime