Свечано: Топола обележила Дан општине и славу Малу Госпојина (ВИДЕО)

0
2172

 

Светом литургијом коју је данас у цркви Пресвете Богородице служио епископ шумадијски Јован са свештенством општина Топола обележила је крсну славу Малу Госпојину.

Након свете литургије којој су присуствовале бројне званице, међу којима је био и народни посланик и почасни конзул Белорусије у Београду Драгомир Ј. Карић испред зграде општине Топола пресечен је славки колач.

Драган Јовановић, народни посланик и председник Скупштине општине Топола, каже да је ово дан када се награђују људи који су у претходних годину дана допринели развоју Тополе, али и дан када се постављају нови задаци.

„Завршили смо пут Топола- Рудник који је од стратешког значаја за све који живе у Шумадији, а у пролеће креће изградња пута Топола- Крагујевац. Доста се инвестира у винарије, у наредних годину две дана овде ће бити највећа винарија на Балкан и хотел од 8.000 квадрата уз све пратеће садржаје, што је потпуно променити слику Тополе“, рекао је Јовановић и додао да ће општина гледати да на сваки начин помогне фирме које око себе могу да вежу велики број коопераната.

Јовановић каже да с поносом може да истакне да су јуче „након мукотрпне борбе успели да од комшија из Раче добију употребну дозволу за гасовод који је изграђен пре четири године.“

„Прва фирма која је склопила уговор с Србијагасом ће у наредних 15 дана добити гас. Урадили смо комплетну гасификација и сви грађани који живе у кругу од 350 километара квадратних могу добити гас у наредних месец и по дана уколико потпишу уговор са Србијагасом“, рекао је Јовановић.

Народни посланик и почасни конзул Белорусије у Београд Драгомир Ј. Карић рекао да му је част што је на позив домаћина народног посланика и председника Скупштине опшине Топола Драгана Јовановића и председника општине Топола Драгана Живановића могао да присуствује слави општине Топола.

„Радује је ме да је дошло много народа, и да је владика говорио у духу православља, а то значи у духу мира, толеранције међу народима без обзира на нацију и вероисповест. Верујем да ће господин Јовановић и представници других политичких партија које су коалициони партнери Српске напредне странке, коју води председник државе Александар Вучић, допринети још бржем развоју Тополе и читаве околине“, истакао је Карић коме је прошле године уручена Велика захвалница за изузетан допринос развоју овог краја.

Слави општине Топола присуствовали су и председница општине Личани Весна Стамболић, председник Надзорног одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ- БК Милош Вучинић.

Малу Госпојину прославља и храм Рођења пресвете Богородице у Карађорђевом граду. Поред славе и Дана општине у Тополи се на Малу Госпојину одржава и вашар па су улице ка Опленцу упрскос хладном и кишовитом времену и ове године испунили продавци, али и бројни грађани и њихови гости.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име