Драгомир Карић посетио Велику Плану: „Свака кућа у Србији да буде мала фабрика“

0
2377

Развој пољопривреде, села, малих и средњих породичних предузећа, кључне су ствари на којима ћемо радити како би Србија ишла напред, истакао је заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ БК, народни посланик и почасни конзул Белорусије, Драгомир Ј. Карић на састанку председника и чланова општина Подунавског округа, који је одржан у суботу у Великој Плани.

Идеја ПСС-БК и породице Карић јесте да свака кућа у Србији буде мала фабрика, и на томе ће странка радити у наредном периоду.

„Наши чланови су прихватили идеју са великим задовољством и спремни су да помогну и да се укључе у овај програм. Представници Владе Србије, на челу са председницом Аном Брнабић и председником Александром Вучићем су такође спремни да помогну и омогуће да се ради на јачању малих и средњих предузећа“, рекао је Карић.

Након састанка којем су присуствовали Перса Мињовић, председник Извршног одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ БК, Милош Вучинић, председник Надзорног одбора, Мирко Стаменковић члан Председништва ПСС-БК, Карић је искористио прилику да обиђе Велику Плану и погледа локације које су погодне за изградњу првих станова који ће бити приступачни грађанима у овом делу Србије.

„Циљ ПСС-БК, породице Карић, наше компаније и инвеститора је да изградимо што брже, јефтиније и што квалитетније станове и омогућити грађанима да уз повољне кредите купе станове. Цене би биле јако конкурентне, па да уместо што неко плаћа станарину, заправо плати кредит за свој стан“, додао је заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ БК, народни посланик и почасни конзул Белорусије.

Овај значај пројекат за изградњу станова који ће бити приступачни сваком грађанину Србије, подржао је и грађевински предузетник Слободан Новаковић и понудио сарадњу како би се сви делови Србије што брже развијали.

„Доласком браће Карић у наше место надамо се да ћемо моћи да сарађујемо, да заједно градимо, и да помогнемо у њиховој идеји да се Србија што пре развије“, истакао је власник фирме „Слоба транс“ из Велике Плане.

Позитивни примери породичних предузећа могли су да се виде и у Великој Плани, а Драгомир Ј. Карић је посебно похвалио породицу Матић која уназад неколико година успешно води угоститељски објекат на Великој Морави.

„Овај породични ресторан водимо од 2011. године, и од тренутка када смо отворили угоститељски објекат, овај део Велике Плане је почео да се развија. Кренуле су да се граде викендице, и можемо да се похвалимо да смо тиме заправо допринели развоју овог дела нашег града, као и туристичком развоју“, рекао је Ђорђе Матић, син власника ресторана „Сплав“ на Великој Морави.

Драгомир Ј. Карић је заједно са члановима општина Подунавског округа, посетио и чувену манифестацију „Моравски дани“, која се традиционално одржава на Излетишту на Морави, разговарао са грађанима о текућим проблемима, након чега им је понудио и конкретна решења.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име