Dragomir Karić posetio Veliku Planu: „Svaka kuća u Srbiji da bude mala fabrika“

0
2142

Razvoj poljoprivrede, sela, malih i srednjih porodičnih preduzeća, ključne su stvari na kojima ćemo raditi kako bi Srbija išla napred, istakao je zamenik predsednika Pokreta SNAGA SRBIJE BK, narodni poslanik i počasni konzul Belorusije, Dragomir J. Karić na sastanku predsednika i članova opština Podunavskog okruga, koji je održan u subotu u Velikoj Plani.

Ideja PSS-BK i porodice Karić jeste da svaka kuća u Srbiji bude mala fabrika, i na tome će stranka raditi u narednom periodu.

„Naši članovi su prihvatili ideju sa velikim zadovoljstvom i spremni su da pomognu i da se uključe u ovaj program. Predstavnici Vlade Srbije, na čelu sa predsednicom Anom Brnabić i predsednikom Aleksandrom Vučićem su takođe spremni da pomognu i omoguće da se radi na jačanju malih i srednjih preduzeća“, rekao je Karić.

Nakon sastanka kojem su prisustvovali Persa Minjović, predsednik Izvršnog odbora Pokreta SNAGA SRBIJE BK, Miloš Vučinić, predsednik Nadzornog odbora, Mirko Stamenković član Predsedništva PSS-BK, Karić je iskoristio priliku da obiđe Veliku Planu i pogleda lokacije koje su pogodne za izgradnju prvih stanova koji će biti pristupačni građanima u ovom delu Srbije.

„Cilj PSS-BK, porodice Karić, naše kompanije i investitora je da izgradimo što brže, jeftinije i što kvalitetnije stanove i omogućiti građanima da uz povoljne kredite kupe stanove. Cene bi bile jako konkurentne, pa da umesto što neko plaća stanarinu, zapravo plati kredit za svoj stan“, dodao je zamenik predsednika Pokreta SNAGA SRBIJE BK, narodni poslanik i počasni konzul Belorusije.

Ovaj značaj projekat za izgradnju stanova koji će biti pristupačni svakom građaninu Srbije, podržao je i građevinski preduzetnik Slobodan Novaković i ponudio saradnju kako bi se svi delovi Srbije što brže razvijali.

„Dolaskom braće Karić u naše mesto nadamo se da ćemo moći da sarađujemo, da zajedno gradimo, i da pomognemo u njihovoj ideji da se Srbija što pre razvije“, istakao je vlasnik firme „Sloba trans“ iz Velike Plane.

Pozitivni primeri porodičnih preduzeća mogli su da se vide i u Velikoj Plani, a Dragomir J. Karić je posebno pohvalio porodicu Matić koja unazad nekoliko godina uspešno vodi ugostiteljski objekat na Velikoj Moravi.

„Ovaj porodični restoran vodimo od 2011. godine, i od trenutka kada smo otvorili ugostiteljski objekat, ovaj deo Velike Plane je počeo da se razvija. Krenule su da se grade vikendice, i možemo da se pohvalimo da smo time zapravo doprineli razvoju ovog dela našeg grada, kao i turističkom razvoju“, rekao je Đorđe Matić, sin vlasnika restorana „Splav“ na Velikoj Moravi.

Dragomir J. Karić je zajedno sa članovima opština Podunavskog okruga, posetio i čuvenu manifestaciju „Moravski dani“, koja se tradicionalno održava na Izletištu na Moravi, razgovarao sa građanima o tekućim problemima, nakon čega im je ponudio i konkretna rešenja.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime