Свечана академија поводом Дана ГО Звездара (ВИДЕО)

0
2235

Химном „Боже правде“ коју су извели ученици ОШ „Јелена Ћетковић“ предвођени професором Новаком Станковићем почела је Свечана академија под слоганом „Звездара под сјајем звезда“ на сцени „Александар Поповић“ Установе културе „Вук Стефановић Караџић“, којом је завршен целодневни програм обележавања Дана Градске општине Звездара.

Водитељски пар је уз подсећања на значајне сегменте и знамените детаље из богате и занимљиве историје Звездаре најављивао говорнике и госте, као и уметнике који су извели веома богат и разноврстан програм.

Председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић, као домаћин, поздарвио је присутне изразивши задовољство што стоји пред пуном салом Звездараца, као и гостију из других градских општина, високих градских функционера.

Кристина Савић је уз клавир отпевала предивну песму „Под сјајем звезда“, а затим и „Злато моје“ Бисере Велтанлић, коју су употпунили плесни парови на сцени.

Никола Никодијевилћ, председник Скупштине Града, рекао је да је добро да се млади подсете како је било тешко освојити слободу, као највећу вредност и да су многи дали живот за њу.


У предивном романтичном духу уметнички програм наставио је плесни студио „Синатра“ уз песму“Ко некад у 8“ и „Београд волим“ и Александар Стефан Радишевић и Бранислав Цвијић.

Пожелевши срећан Дан општине Горан Весић, градски менаџер, подсетио је да ће завршна свечаност обележавања ослобођења Београда бити 20. октобра и најавио меморијални марш који ће први пут бити организован ове године, а који ће постати традиција.

Ученици и професори МШ „Владимир Ђорђевић“ извели су предивне музичке нумере уз неизбежне и фантастичне плесаче који су сцени дали звезде и сјај, баш као што је и назив вечерашњег програма.


Предраг Веиновић, заменик председника Градске општине Звездара, такође је поздравио скуп наглашвши да да сви заједно створимо боље услове за свакодневни живот и да сви заједно градимо бољу Звездару“

Представљена је и наша позната Звездарка, спортисткиња, Драгана Рајбловић, прва жена и за сада једина из Србије која се 2007. године попела на највиши врх света – Мт.Еверест (8850 м) на Хималајима, уписана у листу „Знамените жене Србије“.

Изванредна кореографија уз знакопвни језик тумача „УТЛОСС-а“ под називом „Никола Тесла човек ван времена“ звездарског плесно-спортског клуба „Креатива“ измамила је дуг и снажан аплауз публике и њихова звезда је засијала пуним сјајем.


На крају Кир Стефан – хор завршио је музичко забавни програм песмом „Востани Сербие“, а домаћин председник општине позвао је све присутне госте на пригодан коктел у Клубу „Култ“.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име