Svečana akademija povodom Dana GO Zvezdara (VIDEO)

0
1953

Himnom „Bože pravde“ koju su izveli učenici OŠ „Jelena Ćetković“ predvođeni profesorom Novakom Stankovićem počela je Svečana akademija pod sloganom „Zvezdara pod sjajem zvezda“ na sceni „Aleksandar Popović“ Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, kojom je završen celodnevni program obeležavanja Dana Gradske opštine Zvezdara.

Voditeljski par je uz podsećanja na značajne segmente i znamenite detalje iz bogate i zanimljive istorije Zvezdare najavljivao govornike i goste, kao i umetnike koji su izveli veoma bogat i raznovrstan program.

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Miloš Ignjatović, kao domaćin, pozdarvio je prisutne izrazivši zadovoljstvo što stoji pred punom salom Zvezdaraca, kao i gostiju iz drugih gradskih opština, visokih gradskih funkcionera.

Kristina Savić je uz klavir otpevala predivnu pesmu „Pod sjajem zvezda“, a zatim i „Zlato moje“ Bisere Veltanlić, koju su upotpunili plesni parovi na sceni.

Nikola Nikodijevilć, predsednik Skupštine Grada, rekao je da je dobro da se mladi podsete kako je bilo teško osvojiti slobodu, kao najveću vrednost i da su mnogi dali život za nju.


U predivnom romantičnom duhu umetnički program nastavio je plesni studio „Sinatra“ uz pesmu“Ko nekad u 8“ i „Beograd volim“ i Aleksandar Stefan Radišević i Branislav Cvijić.

Poželevši srećan Dan opštine Goran Vesić, gradski menadžer, podsetio je da će završna svečanost obeležavanja oslobođenja Beograda biti 20. oktobra i najavio memorijalni marš koji će prvi put biti organizovan ove godine, a koji će postati tradicija.

Učenici i profesori MŠ „Vladimir Đorđević“ izveli su predivne muzičke numere uz neizbežne i fantastične plesače koji su sceni dali zvezde i sjaj, baš kao što je i naziv večerašnjeg programa.


Predrag Veinović, zamenik predsednika Gradske opštine Zvezdara, takođe je pozdravio skup naglašvši da da svi zajedno stvorimo bolje uslove za svakodnevni život i da svi zajedno gradimo bolju Zvezdaru“

Predstavljena je i naša poznata Zvezdarka, sportistkinja, Dragana Rajblović, prva žena i za sada jedina iz Srbije koja se 2007. godine popela na najviši vrh sveta – Mt.Everest (8850 m) na Himalajima, upisana u listu „Znamenite žene Srbije“.

Izvanredna koreografija uz znakopvni jezik tumača „UTLOSS-a“ pod nazivom „Nikola Tesla čovek van vremena“ zvezdarskog plesno-sportskog kluba „Kreativa“ izmamila je dug i snažan aplauz publike i njihova zvezda je zasijala punim sjajem.


Na kraju Kir Stefan – hor završio je muzičko zabavni program pesmom „Vostani Serbie“, a domaćin predsednik opštine pozvao je sve prisutne goste na prigodan koktel u Klubu „Kult“.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime