Трстеничани и њихови гости обележили Дан општине (ВИДЕО/ФОТО)

0
2322

Дан општине Трстеник обележен је у суботу 15. октобра приликом чега је одата пошта и положен венац на спомену палим борцима.

Венце су положили чланови породица палих бораца, делегације из Русије, Белорусије, Републике Српске, представници Савеза бораца и представници локалне самоуправе међу којима је био народни посланик и заменик председника Покрета Снага Србије Драгомир Ј. Карић са делегацијом и амбасадором Белорусије Владимиром Николајевићем Чушевом.

„Дочекани смо врло срдачно и положили смо венце на споменике палих бораца Црвене армије, добровољаца из Првог светског рата, балканских ратова из Другог светског рата и венце на споменик погинулих грађана у злочиначком НАТО бомбародвању“, рекао је Карић.

На свечаној церемонији која је била приређена у Дому културе поводом дана ослобођења града међу гостима су били Министарство рада, запошљавања и социјалне политике Александар Вулин, министар обране Зоран Ђорђевић, Подпреседник скупшине Верољуб Арсић, владика епископ Кушевачки Давид и гости из руског града побратима Елец.

„У одвојеним разговорима са градоначелником Трстенинка Александром Ћирићем и амбасадором Белорусије Владимиром Николајевићем Чушевом, као и са министрима Вулином и Ђорђевичем разговарали смо о довођењу инвеститора из Русије, Белорусије, Казахстана, Украјине о оживљавању фабрике Прве Петолетке. Било је речи и о пласману пољопривредних производа пореклом из Трстеника и околине која је позната по производњи, ратарству и повртарству“, каже Карић.

Обележавање дана општине Трстеник настављено је у Дому културе на одржаној свечаној академији. После извођења химне „Боже правде“, присутнима се обратио и Верољуб Арсић члан Главног одбора СНС као и Министар за рад,борачка и социјална питања Александар Вулин.

„Приоритет Владе Републике Србије је равномеран регионални развој сваке средине, сваке општине у Србији. Присуство Министара у Влади у Нишу најбоље показује смер кретања ка бољем и праведнијем животу свих грађана Србије. Или ћемо успети да изједначимо квалитет живота у свим општинама у Србији или Србије неће бити онакве какву желимо да буде“, рекао је Вулин.
Том приликом је додао да Србима нико није никада поклањао слободу, већ су морали сами да је отму. Подсетио је и да је ова држава свој њеној деци дала живот, а сада је потребно да им се да земља у којој вреди живети.

Потпредседник Скупштине Србије Верољуб Арсић је честитао трстеничанима дан општине. Најбољим ученицима подељена су признања као и предузећима, удружењима, установама трстеничке општине који су постигли запажене резултате у различитим областима.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име