Trsteničani i njihovi gosti obeležili Dan opštine (VIDEO/FOTO)

0
2120

Dan opštine Trstenik obeležen je u subotu 15. oktobra prilikom čega je odata pošta i položen venac na spomenu palim borcima.

Vence su položili članovi porodica palih boraca, delegacije iz Rusije, Belorusije, Republike Srpske, predstavnici Saveza boraca i predstavnici lokalne samouprave među kojima je bio narodni poslanik i zamenik predsednika Pokreta Snaga Srbije Dragomir J. Karić sa delegacijom i ambasadorom Belorusije Vladimirom Nikolajevićem Čuševom.

„Dočekani smo vrlo srdačno i položili smo vence na spomenike palih boraca Crvene armije, dobrovoljaca iz Prvog svetskog rata, balkanskih ratova iz Drugog svetskog rata i vence na spomenik poginulih građana u zločinačkom NATO bombarodvanju“, rekao je Karić.

Na svečanoj ceremoniji koja je bila priređena u Domu kulture povodom dana oslobođenja grada među gostima su bili Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Aleksandar Vulin, ministar obrane Zoran Đorđević, Podpresednik skupšine Veroljub Arsić, vladika episkop Kuševački David i gosti iz ruskog grada pobratima Elec.

„U odvojenim razgovorima sa gradonačelnikom Trsteninka Aleksandrom Ćirićem i ambasadorom Belorusije Vladimirom Nikolajevićem Čuševom, kao i sa ministrima Vulinom i Đorđevičem razgovarali smo o dovođenju investitora iz Rusije, Belorusije, Kazahstana, Ukrajine o oživljavanju fabrike Prve Petoletke. Bilo je reči i o plasmanu poljoprivrednih proizvoda poreklom iz Trstenika i okoline koja je poznata po proizvodnji, ratarstvu i povrtarstvu“, kaže Karić.

Obeležavanje dana opštine Trstenik nastavljeno je u Domu kulture na održanoj svečanoj akademiji. Posle izvođenja himne „Bože pravde“, prisutnima se obratio i Veroljub Arsić član Glavnog odbora SNS kao i Ministar za rad,boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

„Prioritet Vlade Republike Srbije je ravnomeran regionalni razvoj svake sredine, svake opštine u Srbiji. Prisustvo Ministara u Vladi u Nišu najbolje pokazuje smer kretanja ka boljem i pravednijem životu svih građana Srbije. Ili ćemo uspeti da izjednačimo kvalitet života u svim opštinama u Srbiji ili Srbije neće biti onakve kakvu želimo da bude“, rekao je Vulin.
Tom prilikom je dodao da Srbima niko nije nikada poklanjao slobodu, već su morali sami da je otmu. Podsetio je i da je ova država svoj njenoj deci dala život, a sada je potrebno da im se da zemlja u kojoj vredi živeti.

Potpredsednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić je čestitao trsteničanima dan opštine. Najboljim učenicima podeljena su priznanja kao i preduzećima, udruženjima, ustanovama trsteničke opštine koji su postigli zapažene rezultate u različitim oblastima.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime