SUBOTICA NA NOVOM PUTU UZ IDEJE BOGOLJUBOVOG POKRETA

0
2160

U Subotici je održan neoubičajeni sastanak na inicijativu onih koji veruju u ideje Bogoljuba Karića koji je najbolji i najkraći put vraćanju Srbiji na mesto u ekonomiji i standardu građana koji je nekad imala. Pre raspada SFRJ, pre NATO agresije, ali i pre „demokratskog tranzicionog pljačkanja i uništavanja temelja nacionalne ekonomije“!

To je put zapošljavanja, razvijanja „porodičnog biznisa“, angažovanja domaćih uspešnih biznismena da investiraju u Srbiju, poput Karićevog „Tesla grada“, sada u Beogradu, a uskoro i u svakom sedištu okruga. Samo ova ideja omogućava, ne samo oživljavanje više od dve trećine ukupnih privrednih aktivnosti u svim oblasti nacionalne ekonomije, već i radna mesta za oko 100.000 novouposlenih! Karić je nosilac i ideje da svoj Univerzitet temeljno rekonstruiše i obogati za „savremene naučne oblasti“. Pre svega u IT tehnologiji, čime će zadržati i „mladu pamet“ ovde, a ne da traga za egzistencijom po svetu!

Naime, deo nekadašnjeg članstva Pokreta SNAGA SRBIJE – BK, pre proterivanja lidera, koje je trajalo 12 godina, ali i dveju grupa građana okupljenih oko drugih, ali nacionalno pozitivnih i izvodljivih ideja, stupili su u međusobni kontakt i rešili da zajednički pokrenu Suboticu na putu oporavka i jačanja potencijala po kome je i ranije bila u vrhu srpske ekonomije.

Na toj ideji, koju Bogoljub često ponavlja – da Srbija radi, stvara i rađa – sve tri grupe su održale zajednički sastanak i dogovorile su se: da odmah formiraju privremeni organ koji će u što skorije vreme da u svim mesnim zajednicama oformi mesne odbore, da svaka grupa izvrši reviziju članstva i da na izbornoj konferenciji Gradskog odbora Pokreta SNAGA SRBIJE – BK Subotice oforme novo rukovodstvo.

U privremeni organ od članova grupe „Subotička zora“, PSS – BK i grupe građana koji su pripadali raznim političkim opcijama, sada čvrsto rešeni da to bude jedinstven i jak PSS- BK u Subotici na novom putu, izabrani su: Sanja Kojić, Vesna Novaković, Dragan Tovarišić, Milan Novaković, Zoran Vidaković, Milenko Vidaković, Ljubica Sabo, Nikola Miletić, Jadranka Jeftić, Ivana Vidaković, Tanja Petrović, Danilo Jovanović, Alen Buljovčić. Milenko Novaković, Vesna Maričić i Zora Sekereš.

Sastanku su prisustvovali: Persa Minjović, predsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora, Mirko Stamenkovišć, član Predsedništva, Marko Biljić, član Izvršog odbora PSS-BK i Zvonko Ilinčić.

U BAČKOJ TOPOLI NOVI POVERENIK /Posle nekoliko godina od kako se iz zdravstvenih razloga povukao Miša Beer, Bačka Topola je dobila novog poverenika, čiji je zadatak da u što skorije vreme oformi privremeni organ, koji će pripremiti izbornu skupštinu Pokreta SNAGA SRVIJE – BK u ovom gradu. To je mlad kadar, Vladimir Stanković , inače uspešni privrednik , koji se bavi međunarodnom špedicijom.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime