Карић посетио Барајево: Оваква домаћинства су потребна Србији (ВИДЕО)

0
3053

Делегација Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК на челу са Драгомиром Ј. Карићем посетила је јуче Барајево и била гост успешних српских привредника и пољопривредника.

„Данас сам имао велику част да будем гост једног српског домаћина у Барајеву, Горана Станојевића, и његове породице који се баве тешким и напорним послом – производњом грађевинског материјала“ истакао је Драгомир Ј. Карић.

Он је истакао да људи када хоће и знају, могу много и да ураде. На имању породице Станојевић, ангажовано је још осам радника, а у оквиру породичног бизниса имају и добро развијену трговину. Горанова деца, син и ћерка, помажу у производњи бетона, а ускоро ће продица проширити бизнис јер ће добити већу халу.

„Верујем да ће наш председник стимулисати овакве породичне компаније јер то и јесте циљ развијања малих и средњих предузећа, а с обзиром да су прошла и ова година проглашене годинама предузетништва, ја ћу се као народни посланик залагати, да се помогне свим произвођачима грађевинског материјала у Србији јер у Србији се гради и у Србији треба да се ради“, истакао је Карић.

„У последњих неколико година је повољна клима за напредак малих и средњих предузећа. Важно је радити и тај рад се на крају исплати“, наглашава Станојевић.

Након посете породици Станојевић, Драгомир Ј. Карић и делегација ПСС-а, обишли су породицу Станисављевић која се генерацијама бави пољопривредом.

Братољуб Станисављевић је дипломирани инжењер пољопривреде, професор у средњој пољопривредној школи у Барајеву.

„Већ генерцијама се бавимо пољопривредом, обрађујем око 15 хектара – од тога десетак својих а пет узимам у најам“, каже Станисављевић.

Братољуб има супругу и двоје деце, средњошколца и студента и живе у породичној кући у Лисовићу.

„Некада смо се више бавили сточарством, а сада ратарством. Гајимо пшеницу и кукуруз а у последње време производим кукурузно брашно и кукуруз кокичар. Имам обезбеђено тржиште. Могао сам да одем у иностранство, али сам одлучио да останем на свом имању и наставим породичну традицију. Саветовао бих младе да не напуштају домовину“, рекао је Станисављевић.

„Ово је Србија какву сви желимо, да човек остане на свом имању и ради на својој дедовини“, нагласио је Драгомир Ј. Карић.

Не сме се заборавити да је Братољуб не само наставио да се бави оним што му је остало од оца, већ је унапредио своје вештине, дипломирао и искористио своје знање да би га унапредио. Карић је истакао да су имања попут његовог значајна за целу општину Барајево.

„Допада ми се што у домаћинствима која сам обишао раде целе породице, слога је веома важна и овакву Србију желе и председник државе Александар Вучић и лидер ПСС-а Богољуб Карић“, истакао је заменик председника ПСС-а.

 

Он се јуче сусрео и са члановима ПСС-БК, а Радисав Минић, председник општинског одбора у Барајеву, рекао је да очекује да до краја године њхова општина имат рекордан број чланова.

„Наша Фејбук страница је за само 15 дана достигла цифру од 700 чланова. Мислим да ће наш покрет у Барајеву имати завидан број чланства на нивоу Београда“, каже Минић.

„Богољуб једва чека да се сретне са свима вама и да вам захвали на подршци коју сте му несебично пружали све ово време док није био у Србији. Задњих пет година како је на власти СНС много се тога променило на боље“, рекао је Драгомир Ј. Карић.

Он је истако како Срби морају да се базирају на три гране: грађевинарство, енергетику и пољопривреду.

„Што се пољопривреде тиче имамо одличне везе са Русијом и Белорусијом. Сви треба да се поносе са политиком нашег председника Александра Вучића“, нагласио је Карић.

Објашњавајући пројекат Тесла града, истакао је да ће он личити на Београд на води.

„Градићемо два милиона квадрата, станове, локале, кафиће, школе, обданишта… То ће бити град у граду. Од тога ће сви имати користи и биће посла за грађевинце, инжењере, молере, паркетаре.. Сви добијају кад се ради, а ту ће бити упослено 100.000 људи“, навео је Карић, додајући да ће се станови моћи купити по веома повољној цени.

„За све наше грађане цена квадрата биће 450-500 евра. И то је велика цена, али је предвиђена продаја на кредит, уз камате од максимално три одсто и то динарске. Тиме ћемо да помогнемо свима који сањају да имају кров над главом“, нагласио је Карић.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име