Karić posetio Barajevo: Ovakva domaćinstva su potrebna Srbiji (VIDEO)

0
3039

Delegacija Pokreta SNAGA SRBIJE-BK na čelu sa Dragomirom J. Karićem posetila je juče Barajevo i bila gost uspešnih srpskih privrednika i poljoprivrednika.

„Danas sam imao veliku čast da budem gost jednog srpskog domaćina u Barajevu, Gorana Stanojevića, i njegove porodice koji se bave teškim i napornim poslom – proizvodnjom građevinskog materijala“ istakao je Dragomir J. Karić.

On je istakao da ljudi kada hoće i znaju, mogu mnogo i da urade. Na imanju porodice Stanojević, angažovano je još osam radnika, a u okviru porodičnog biznisa imaju i dobro razvijenu trgovinu. Goranova deca, sin i ćerka, pomažu u proizvodnji betona, a uskoro će prodica proširiti biznis jer će dobiti veću halu.

„Verujem da će naš predsednik stimulisati ovakve porodične kompanije jer to i jeste cilj razvijanja malih i srednjih preduzeća, a s obzirom da su prošla i ova godina proglašene godinama preduzetništva, ja ću se kao narodni poslanik zalagati, da se pomogne svim proizvođačima građevinskog materijala u Srbiji jer u Srbiji se gradi i u Srbiji treba da se radi“, istakao je Karić.

„U poslednjih nekoliko godina je povoljna klima za napredak malih i srednjih preduzeća. Važno je raditi i taj rad se na kraju isplati“, naglašava Stanojević.

Nakon posete porodici Stanojević, Dragomir J. Karić i delegacija PSS-a, obišli su porodicu Stanisavljević koja se generacijama bavi poljoprivredom.

Bratoljub Stanisavljević je diplomirani inženjer poljoprivrede, profesor u srednjoj poljoprivrednoj školi u Barajevu.

„Već genercijama se bavimo poljoprivredom, obrađujem oko 15 hektara – od toga desetak svojih a pet uzimam u najam“, kaže Stanisavljević.

Bratoljub ima suprugu i dvoje dece, srednjoškolca i studenta i žive u porodičnoj kući u Lisoviću.

„Nekada smo se više bavili stočarstvom, a sada ratarstvom. Gajimo pšenicu i kukuruz a u poslednje vreme proizvodim kukuruzno brašno i kukuruz kokičar. Imam obezbeđeno tržište. Mogao sam da odem u inostranstvo, ali sam odlučio da ostanem na svom imanju i nastavim porodičnu tradiciju. Savetovao bih mlade da ne napuštaju domovinu“, rekao je Stanisavljević.

„Ovo je Srbija kakvu svi želimo, da čovek ostane na svom imanju i radi na svojoj dedovini“, naglasio je Dragomir J. Karić.

Ne sme se zaboraviti da je Bratoljub ne samo nastavio da se bavi onim što mu je ostalo od oca, već je unapredio svoje veštine, diplomirao i iskoristio svoje znanje da bi ga unapredio. Karić je istakao da su imanja poput njegovog značajna za celu opštinu Barajevo.

„Dopada mi se što u domaćinstvima koja sam obišao rade cele porodice, sloga je veoma važna i ovakvu Srbiju žele i predsednik države Aleksandar Vučić i lider PSS-a Bogoljub Karić“, istakao je zamenik predsednika PSS-a.

 

On se juče susreo i sa članovima PSS-BK, a Radisav Minić, predsednik opštinskog odbora u Barajevu, rekao je da očekuje da do kraja godine njhova opština imat rekordan broj članova.

„Naša Fejbuk stranica je za samo 15 dana dostigla cifru od 700 članova. Mislim da će naš pokret u Barajevu imati zavidan broj članstva na nivou Beograda“, kaže Minić.

„Bogoljub jedva čeka da se sretne sa svima vama i da vam zahvali na podršci koju ste mu nesebično pružali sve ovo vreme dok nije bio u Srbiji. Zadnjih pet godina kako je na vlasti SNS mnogo se toga promenilo na bolje“, rekao je Dragomir J. Karić.

On je istako kako Srbi moraju da se baziraju na tri grane: građevinarstvo, energetiku i poljoprivredu.

„Što se poljoprivrede tiče imamo odlične veze sa Rusijom i Belorusijom. Svi treba da se ponose sa politikom našeg predsednika Aleksandra Vučića“, naglasio je Karić.

Objašnjavajući projekat Tesla grada, istakao je da će on ličiti na Beograd na vodi.

„Gradićemo dva miliona kvadrata, stanove, lokale, kafiće, škole, obdaništa… To će biti grad u gradu. Od toga će svi imati koristi i biće posla za građevince, inženjere, molere, parketare.. Svi dobijaju kad se radi, a tu će biti uposleno 100.000 ljudi“, naveo je Karić, dodajući da će se stanovi moći kupiti po veoma povoljnoj ceni.

„Za sve naše građane cena kvadrata biće 450-500 evra. I to je velika cena, ali je predviđena prodaja na kredit, uz kamate od maksimalno tri odsto i to dinarske. Time ćemo da pomognemo svima koji sanjaju da imaju krov nad glavom“, naglasio je Karić.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime