СУБОТИЦА НА НОВОМ ПУТУ УЗ ИДЕЈЕ БОГОЉУБОВОГ ПОКРЕТА

0
2159

У Суботици је одржан неоубичајени састанак на иницијативу оних који верују у идеје Богољуба Карића који је најбољи и најкраћи пут враћању Србији на место у економији и стандарду грађана који је некад имала. Пре распада СФРЈ, пре НАТО агресије, али и пре „демократског транзиционог пљачкања и уништавања темеља националне економије“!

То је пут запошљавања, развијања „породичног бизниса“, ангажовања домаћих успешних бизнисмена да инвестирају у Србију, попут Карићевог „Тесла града“, сада у Београду, а ускоро и у сваком седишту округа. Само ова идеја омогућава, не само оживљавање више од две трећине укупних привредних активности у свим области националне економије, већ и радна места за око 100.000 новоупослених! Карић је носилац и идеје да свој Универзитет темељно реконструише и обогати за „савремене научне области“. Пре свега у ИТ технологији, чиме ће задржати и „младу памет“ овде, а не да трага за егзистенцијом по свету!

Наиме, део некадашњег чланства Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК, пре протеривања лидера, које је трајало 12 година, али и двеју група грађана окупљених око других, али национално позитивних и изводљивих идеја, ступили су у међусобни контакт и решили да заједнички покрену Суботицу на путу опоравка и јачања потенцијала по коме је и раније била у врху српске економије.

На тој идеји, коју Богољуб често понавља – да Србија ради, ствара и рађа – све три групе су одржале заједнички састанак и договориле су се: да одмах формирају привремени орган који ће у што скорије време да у свим месним заједницама оформи месне одборе, да свака група изврши ревизију чланства и да на изборној конференцији Градског одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК Суботице оформе ново руководство.

У привремени орган од чланова групе „Суботичка зора“, ПСС – БК и групе грађана који су припадали разним политичким опцијама, сада чврсто решени да то буде јединствен и јак ПСС- БК у Суботици на новом путу, изабрани су: Сaња Којић, Весна Новаковић, Драган Товаришић, Милан Новаковић, Зоран Видаковић, Миленко Видаковић, Љубица Сабо, Никола Милетић, Јадранка Јефтић, Ивана Видаковић, Тања Петровић, Данило Јовановић, Ален Буљовчић. Миленко Новаковић, Весна Маричић и Зора Секереш.

Састанку су присуствовали: Перса Мињовић, председница Извршног одбора Главног одбора, Мирко Стаменковишћ, члан Председништва, Марко Биљић, члан Извршог одбора ПСС-БК и Звонко Илинчић.

У БАЧКОЈ ТОПОЛИ НОВИ ПОВЕРЕНИК / После неколико година од како се из здравствених разлога повукао Миша Беер, Бачка Топола је добила новог повереника, чији је задатак да у што скорије време оформи привремени орган, који ће припремити изборну скупштину Покрета СНАГА СРВИЈЕ – БК у овом граду. То је млад кадар, Владимир Станковић , иначе успешни привредник , који се бави међународном шпедицијом.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име