Мали Иђош међу великим

0
2322

Мали Иђош, у коме је некад Покрет СНАГА СРБИЈЕ-БК имао само општински одбор са неколико чланова, сада је показао иницијативу да у својој општини постану друга странка по снази. Иницијатори су углавном млади из Ловћенца, једне од месних заједница.

На синоћњем састанку у Ловћенцу, који је многе изненадио, јер је само за недељу дана , учлањено 109 нових чланова, млади су поставили питање – „а зашто увек све мора да иде устаљеним путем и да се прво у седишту општине формира повереништво, а онда стварају месни одбор“?

И, млади из Ловћенца, који иначе раде и у другим месним заједницима у општини Мали Иђош, а не само у својој, једноставно су позвали функционере ПСС – БК из централе у Београду и предложили следеће повереништво за своју општину: Петар Ивановић председник, Јован Ивковић, задужен за МЗ Ловћенац. Жељко Зорић, задужен за МЗ Фекетић, Митар Ковачев задужен за МЗ Мали Иђош и чланови: Дејан Понорац, Драган Ђековић, Радица Миљковић, Ана Перовић, Милена Ивановић и Немања Понорац. Гост скупа био је и господин Веселин Капа.

Они су себи рекли: „Ако смо само у Ловћенцу прикупили толико нових приступница, зашто не бисмо успели да до средине септембра то исто учинимо и у другим месним заједницама и одржимо изборну скупштину општинског одбора Мали Иђош са најмање 200 делегата и на њу позовемо и лидера Богољуба Карића. Јесмо мала општина, али можемо да будемо и једна од најбољих у Војводини“!

Показало се још једном да нову снагу ПСС-БК превасходно ваља тражити у малдима и средњој генерацији, јер она старија и најстарија није напуштала Покрет ни свих 12 година, колико је лидер био прогањан без кривице и валидне оптужнице.

Синоћњем састанку су присуствовали Перса Мињовић, председница Извршног одбора Главног одбора, Мирко Стаменковић, члан Председништва, Марко Биљић, члан Извршног одбора, Чедомир Стојановић, поверник за овај део Војводине, Мирослав Бабић, председник ОО Врбас и Звонко Илинчић.


У тексту о Малом Иђошу се поткрала грешка, јер је објављено да је заменик председника привременог органа Веселин Капа. Грешка је писца , пошто је , г. Капа био гост као представник своје странке, иначе пријатељ са члановима ПСС -БК у Малом Иђошу . Овом приликом му се извињавамо због ненамерне грешке.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име